
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
- 5 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 vanilin
- 1 yumurta sarısı
Fırın Sütlaç Tanımı Yapılışı
- Pirincimizi uygunca yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile kaynamaya bırakıyoruz.
- Suyunu çekmeye yakın 4 su bardağı süt, şeker ve vanilini ekleyip ortada karıştırarak 16 dk kadar pişiriyoruz.
- Başka bir kapta 1 su bardağı süt, nişasta ve yumurta sarısını karıştırıp yavaşça tencereye ekleyip süratlice karıştırıyoruz.
- 3 dk içerisinde kıvam almış olacak.
- 6 adet güveç kaplara nazaran tam ölçüde oluyor.
- Kaplarımıza eşit halde bölüştürüp tepsimize koyuyoruz.
- Kapların yarısına kadar su ile doldurduğumuz tepsimizi evvelden 200° derecede ısınmış olan fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.