Fırın Somon Tanımı İçin Materyaller
- 2 dilim fileto somon balığı
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 2 tane sarımsak (1 tatlı kaşığı toz sarımsak)
Fırın Somon Tanımı Yapılışı
- Somon filetoları birinci olarak tuzla biraz ovalım.
- Daha sonra zeytinyağı, ezilen sarımsakları, zeytinyağı, biber ve biraz tuzu bir kasede karıştırın.
- Fırın tepsisine aldığımız somonların üstüne yağı dökelim uygunca yağ sürme fırçamızla her yerine yedirelim.
- Evvelden ısıttığımız 220 derece fırına somonumuzu koyalım.
- Son 5 dakika kala somonumuza kekiklerimizi de serpelim. Afiyet olsun????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.