iltasyazilim
FD Üye
Fırın Poşetinde Etli Türlü (Güveç Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet patlıcan
*1 büyük boy patates
*34 adet biber
*3 orta boy domates
*56 diş sarımsak
*250300 gr kadar kuşbaşı et (çok iri olmasın)
*1 su bardağı kadar bezelye çiğ kullandım
*1 büyük boy kuru soğan
*12 çay kaşığı karabiber
*12 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
*12 yemek kaşığı salça
*12 su bardağı su
*
Fırın Poşetinde Etli Türlü (Güveç Lezzetinde) Tarifi Yapılışı Sizlerle pratik bir o kadarsa pratik güveç lezzetinde bir yemek paylaşmak istiyorum Gelelim tarifimize Patlıcanları alacalı soyalım Patlıcan biber ve patatesleri orta büyüklükte doğrayalım Soğanı ve sarımsağı irice kıyıp ekleyelim Domatesi doğrayıp ekleyelim Bezelyeyi kuş başı etleri ekleyelim Salça yağ ve tuz su ve karabiberi ekleyip iyice harmalayalım Fırın poşetine dolduralım Poşeti kapatalım Kürdanla poşetin üstünü birkaç yerinden delelim Önceden ısıtılmış fırında 170 180 derece fırında 1 1 saat 10 dakika arası pişirelim Benim bir saat yeterli geldi Yemeği servis tabağına alalım Poşeti açarken dikkat edelim basınçla eliniz yanmasın Yemeğimizi sıcak servis yapalım Afiyet şifa olsun
*
*3 adet patlıcan
*1 büyük boy patates
*34 adet biber
*3 orta boy domates
*56 diş sarımsak
*250300 gr kadar kuşbaşı et (çok iri olmasın)
*1 su bardağı kadar bezelye çiğ kullandım
*1 büyük boy kuru soğan
*12 çay kaşığı karabiber
*12 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
*12 yemek kaşığı salça
*12 su bardağı su
*
Fırın Poşetinde Etli Türlü (Güveç Lezzetinde) Tarifi Yapılışı Sizlerle pratik bir o kadarsa pratik güveç lezzetinde bir yemek paylaşmak istiyorum Gelelim tarifimize Patlıcanları alacalı soyalım Patlıcan biber ve patatesleri orta büyüklükte doğrayalım Soğanı ve sarımsağı irice kıyıp ekleyelim Domatesi doğrayıp ekleyelim Bezelyeyi kuş başı etleri ekleyelim Salça yağ ve tuz su ve karabiberi ekleyip iyice harmalayalım Fırın poşetine dolduralım Poşeti kapatalım Kürdanla poşetin üstünü birkaç yerinden delelim Önceden ısıtılmış fırında 170 180 derece fırında 1 1 saat 10 dakika arası pişirelim Benim bir saat yeterli geldi Yemeği servis tabağına alalım Poşeti açarken dikkat edelim basınçla eliniz yanmasın Yemeğimizi sıcak servis yapalım Afiyet şifa olsun
*