iltasyazilim
FD Üye
Fırın Poşetinde Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo biber
*1,5 su bardağı pirinç
*1 soğan
*2 diş sarımsak
*3 yemek kaşığı domates sosu
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Yarım çay bardağı zeytinyağ
*1 yemek kaşığı dana kıyma
*Dereotu
*Maydanoz
*1 çay kaşığı toz kırmızı biber
*1 çay kaşığı karabiber
*Yarım çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı nane
*Bir tutam reyhan
*Tuz
Fırın Poşetinde Biber Dolması Tarifi Yapılışı Merhabalarrr mutfağına hoşgeldiniz fırın poşetinde tam kıvamında pişen dolma tarifin varrr yemelere doyamacağınıza garanti verebilirim o derece yani
1
*İlk önce dolma biberlerinin çekirdekli kısımlarını temizliyoruz ve bolca suda yıkıyoruz
*İç harcı için: pirinçleri bir güzel yıkıyoruz
*Soğanı ister doğrayın isterseniz rendeleyin
*Sarımsağı da aynı şekilde isteğinize bağlı koymayı ilave edin domates sosu ve salçaları da ekleyin
*Maydanoz ile dereotunu arzu ettiğiniz şekilde koyun ve harca ilave edin
*Zeytin yağı ve baharatları da ekleyip bir güzel karıştırın eğer harç biraz kuru gibiyse çok az su ilave edin çünkü harcımızın sulu olması gerekiyor
*Poşette pişeceği için fazla su içerisinde pişmeyecek o yüzden sulu bir iç harca ihtiyacımız var
*Biberlerin dip kısımlarına yakın iki üç yerinden bıçak ile delikler açalım ve iç harcımızdan kaşıkla biberlerimizi 1 parmak üstten kalacak şekilde paylaştıralım
*Kesinlikle kaşıkla üzerinden batırmayın çünkü iç harcımız çiğ olduğu için şişme yapacak harç sıkışma yapmasın yoksa lapa gibi olur dolmalarınız ne kadar serbest olursa pirinçler o kadar güzel pişerler
*Doldurma işlemi bittikten sonra biberlerimizi dikkatlice fırın poşetinde yerleştirelim
*Poşetinde içerisine yarım su bardağından biraz fazla su ekleyelim ve poşetin ağzını kapatıp üzerinden kürdanla birkaç yerinden delikler açalım
*200 derece fırında 3035 dakika kadar pişirelim
*Herkeste aynı şekilde pişmeyebilir
*Biberlerin üzeri kızarmaya başlayınca yeterli olacaktır
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun evinizden yemek kokuları eksik olmasın sevgiyle kalın hoşçakalınnnn
*
*Yarım kilo biber
*1,5 su bardağı pirinç
*1 soğan
*2 diş sarımsak
*3 yemek kaşığı domates sosu
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Yarım çay bardağı zeytinyağ
*1 yemek kaşığı dana kıyma
*Dereotu
*Maydanoz
*1 çay kaşığı toz kırmızı biber
*1 çay kaşığı karabiber
*Yarım çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı nane
*Bir tutam reyhan
*Tuz
Fırın Poşetinde Biber Dolması Tarifi Yapılışı Merhabalarrr mutfağına hoşgeldiniz fırın poşetinde tam kıvamında pişen dolma tarifin varrr yemelere doyamacağınıza garanti verebilirim o derece yani
1
*İlk önce dolma biberlerinin çekirdekli kısımlarını temizliyoruz ve bolca suda yıkıyoruz
*İç harcı için: pirinçleri bir güzel yıkıyoruz
*Soğanı ister doğrayın isterseniz rendeleyin
*Sarımsağı da aynı şekilde isteğinize bağlı koymayı ilave edin domates sosu ve salçaları da ekleyin
*Maydanoz ile dereotunu arzu ettiğiniz şekilde koyun ve harca ilave edin
*Zeytin yağı ve baharatları da ekleyip bir güzel karıştırın eğer harç biraz kuru gibiyse çok az su ilave edin çünkü harcımızın sulu olması gerekiyor
*Poşette pişeceği için fazla su içerisinde pişmeyecek o yüzden sulu bir iç harca ihtiyacımız var
*Biberlerin dip kısımlarına yakın iki üç yerinden bıçak ile delikler açalım ve iç harcımızdan kaşıkla biberlerimizi 1 parmak üstten kalacak şekilde paylaştıralım
*Kesinlikle kaşıkla üzerinden batırmayın çünkü iç harcımız çiğ olduğu için şişme yapacak harç sıkışma yapmasın yoksa lapa gibi olur dolmalarınız ne kadar serbest olursa pirinçler o kadar güzel pişerler
*Doldurma işlemi bittikten sonra biberlerimizi dikkatlice fırın poşetinde yerleştirelim
*Poşetinde içerisine yarım su bardağından biraz fazla su ekleyelim ve poşetin ağzını kapatıp üzerinden kürdanla birkaç yerinden delikler açalım
*200 derece fırında 3035 dakika kadar pişirelim
*Herkeste aynı şekilde pişmeyebilir
*Biberlerin üzeri kızarmaya başlayınca yeterli olacaktır
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun evinizden yemek kokuları eksik olmasın sevgiyle kalın hoşçakalınnnn
*