
Fırın Pidesiyle Bire Bir Tutan Bayılıcaksınız Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 2 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
- 1.5 su bardağı süt
- 1 paket instant maya
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 silme tatlı kaşığı şeker
- Yarım kg kıyma
- 2 adet rendelenmiş küçük soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet domates
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Kaşar rendesi
- Yumurta sarısı
Fırın Pidesiyle Bire Bir Tutan Bayılıcaksınız Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pidelerimizin hamuru için uygun bir yoğurma kabına un ve tuzu alarak orta kısmını çukurlaştıralım. Eğer tatlı kaşıklarınız çok büyükse 2 çay kaşığı olarak da kullanabilirsiniz.
- Orta kısma su, süt,maya, sıvı yağ ve şekeri alalım ve hamurumuzu yoğuralım.
- Hamurumuz yumuşak bir hamur olacak.
- Ara ara ellerinizi ıslatırsanız hamuru toparlamanız daha kolay olacaktır.
- Hamuru toparladıktan sonra üzerini streçleyelim, üzerini bir bez ile örterek 40 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
- Kıymalı iç harç için uygun bir kap içerisine aldığımız kıymanın üzerine rendelediğimiz soğanı, ince ince doğradığımız kırmızı ve yeşil biberi, domatesi,tuz, karabiber, kırmızı toz biberi ekleyerek elimizle karıştıralım.
- Mayası gelen hamurumuzun üzerini açalım ve havasını alalım.
- Daha sonra unladığımız tezgaha alarak elimizle toparlayalım.
- Daha sonra hamurumuzu 8 eşit parçaya ayıralım.
- Parçalarımızı beze haline getirelim. Bezelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alarak üzerine kurumaması için temiz bir bez örtelim.
- Daha sonra bezelerimizi teker teker uzunlamasına açalım.
- Açtığımız ilk 2 hamuru pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
- Orta kısmına kıymalı iç harcımızdan yerleştirerek, hamurun kenar kısımlarını içe doğru katlayarak kapatalım.
- Kenarlarının güzel bir şekilde kızarması için yumurta sarısı sürerek önceden 230°c de ısıttığımız fırında güzelce kızarana kadar pişirelim. (fırının önceden ısıtılmış olması daha lezzetini artıracaktır. )
- Sona doğru kaşar rendesini de üzerlerine ekleyelim. Ve biraz daha kızardıktan sonra fırından alalım.
- Pişen pidelerimizi fırından aldıktan sonra kenarlarına tereyağı sürerek temiz bir bez arasına alalım. Bu şekilde pideleriniz daha yumuşak olacaktır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. ????.