Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırın Pidesiyle Bire Bir Tutan Bayılıcaksınız

Fırın Pidesiyle Bire Bir Tutan Bayılıcaksınız
0
44

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
firin-pidesiyle-bire-bir-tutan-bayilicaksiniz.jpg

Fırın Pidesiyle Bire Bir Tutan Bayılıcaksınız Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 paket instant maya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 silme tatlı kaşığı şeker
Harcı için;
  • Yarım kg kıyma
  • 2 adet rendelenmiş küçük soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kaşar rendesi
  • Yumurta sarısı

Fırın Pidesiyle Bire Bir Tutan Bayılıcaksınız Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pidelerimizin hamuru için uygun bir yoğurma kabına un ve tuzu alarak orta kısmını çukurlaştıralım. Eğer tatlı kaşıklarınız çok büyükse 2 çay kaşığı olarak da kullanabilirsiniz.
  2. Orta kısma su, süt,maya, sıvı yağ ve şekeri alalım ve hamurumuzu yoğuralım.
  3. Hamurumuz yumuşak bir hamur olacak.
  4. Ara ara ellerinizi ıslatırsanız hamuru toparlamanız daha kolay olacaktır.
  5. Hamuru toparladıktan sonra üzerini streçleyelim, üzerini bir bez ile örterek 40 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
  6. Kıymalı iç harç için uygun bir kap içerisine aldığımız kıymanın üzerine rendelediğimiz soğanı, ince ince doğradığımız kırmızı ve yeşil biberi, domatesi,tuz, karabiber, kırmızı toz biberi ekleyerek elimizle karıştıralım.
  7. Mayası gelen hamurumuzun üzerini açalım ve havasını alalım.
  8. Daha sonra unladığımız tezgaha alarak elimizle toparlayalım.
  9. Daha sonra hamurumuzu 8 eşit parçaya ayıralım.
  10. Parçalarımızı beze haline getirelim. Bezelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alarak üzerine kurumaması için temiz bir bez örtelim.
  11. Daha sonra bezelerimizi teker teker uzunlamasına açalım.
  12. Açtığımız ilk 2 hamuru pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  13. Orta kısmına kıymalı iç harcımızdan yerleştirerek, hamurun kenar kısımlarını içe doğru katlayarak kapatalım.
  14. Kenarlarının güzel bir şekilde kızarması için yumurta sarısı sürerek önceden 230°c de ısıttığımız fırında güzelce kızarana kadar pişirelim. (fırının önceden ısıtılmış olması daha lezzetini artıracaktır. )
  15. Sona doğru kaşar rendesini de üzerlerine ekleyelim. Ve biraz daha kızardıktan sonra fırından alalım.
  16. Pişen pidelerimizi fırından aldıktan sonra kenarlarına tereyağı sürerek temiz bir bez arasına alalım. Bu şekilde pideleriniz daha yumuşak olacaktır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. ????.
Fırın Pidesiyle Bire Bir Tutan Bayılıcaksınız Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt