elektronikci
FD Üye
Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket fırın makarna
- 400 gram beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet yufka
- 400 ml süt
- 100 ml sıvı yağ yada margarin
- 100 ml yoğurt
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
Fırın Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Not: sosun 150 mlini üstüne dökeceğiz gerisi içine.
- Makarnayı genişçe bir tencerede bol suyla 15 dk haşlıyoruz.
- Haşlanan makarnamızı süzüyoruz.
- Sos malzemelerin hepsini bir kaba koyup iyice karıştırıyoruz 150 milimini ayırıp geri kalan kısmını makarnanın üzerine döküyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
- Maydanozları ince kıyıp peynirimize katıyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
- Makarnamızın üzerine gezdirip iyice harmanlıyoruz.
- Büyük boy borcamı yağlayıp yufkanın kenarları tepsiden taşacak şekilde seriyoruz.
- Üzerine makarnamızı döküp güzelce yayıyoruz ve kalan yufka parçalarını makarnamızın üzerini görseldeki gibi kapatıyoruz.
- Üzerine kalan sosumuzu döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Pişen makarnamızı dilimleyip servis yapabiliriz.Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.