Fırın Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket fırın makarna
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek yakışı un
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber
- Kaşar peyniri
Fırın Makarna Tanımı Yapılışı
- Makarnamızı bol su ve tuzla haşlıyoruz daha sonra beşamel sosumuza başlıyoruz tavamıza sıvı yağımızı ve tereyağımızı koyup yağımız eriyince unumuzu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz .
- Akabinde sütümüzü ek ediyoruz tuz ,karabiberde ek edip güzelce çırparak pişiriyoruz.
- Akabinde haşlanan makarnalarımızı fırın kabımıza alıp beşamelini üzerine döküp karıştırıyoruz.
- Üzerine kaşar peyniri serpiştirip 180 derecelik ısıtılmış fırınımızda peynirlerimiz eriyip kızarana kadar pişiriyoruz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.