iltasyazilim
FD Üye
Firik pilavi Gaziantep
500 gr kuzu kuşbaşı
250 gr pilavlık bulgur
1 büyük soğan
250 gr firik
1 çorba kaşığı biber salçası
4 su bardağı sıcak su
150 gr tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz, karabiber
Önce soğanı temizliyoruz sonra küp şeklinde doğruyoruz
Kuşbaşı eti tencereye koyuyoruz, suyu çıkıp tekrar çekinceye kadar kavuruyoruz
Soğanı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
Üzerine salça,tuz ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz
4 su bardağı sıcak su ekleyip bir taşım kaynatıyoruz
Haşlanmış nohudu ekliyoruz
Firik ve Pilavlık bulguru üzerine ekliyoruz, suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Tencereyi ocaktan alıp 5 dakika dinlendiriyoruz
Bir tavanın içinde tereyağını kızdırıp karabiber ekliyoruz Daha sonra pilavın üzerine gezdiriyoruz
Tahta kaşıkla yavaşça karıştırıyoruz
Sıcak servis yapınız Afiyet olsun
500 gr kuzu kuşbaşı
250 gr pilavlık bulgur
1 büyük soğan
250 gr firik
1 çorba kaşığı biber salçası
4 su bardağı sıcak su
150 gr tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz, karabiber
Önce soğanı temizliyoruz sonra küp şeklinde doğruyoruz
Kuşbaşı eti tencereye koyuyoruz, suyu çıkıp tekrar çekinceye kadar kavuruyoruz
Soğanı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
Üzerine salça,tuz ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz
4 su bardağı sıcak su ekleyip bir taşım kaynatıyoruz
Haşlanmış nohudu ekliyoruz
Firik ve Pilavlık bulguru üzerine ekliyoruz, suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Tencereyi ocaktan alıp 5 dakika dinlendiriyoruz
Bir tavanın içinde tereyağını kızdırıp karabiber ekliyoruz Daha sonra pilavın üzerine gezdiriyoruz
Tahta kaşıkla yavaşça karıştırıyoruz
Sıcak servis yapınız Afiyet olsun