
Finikli Rulo Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 yumurta beyazı, sarısı üzerine
- yarım su bardağının yarısı tereyağ kalanı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı toz fındık
- 1 su bardağı iri dövülmüş fındık
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı su
Finikli Rulo Tanımı Yapılışı
- Hamur için bütün gereçleri karıştırma kabına alalım güzelce yoğurduktan sonra, 1 saat mayalandıralım.
- Mayalanma süreci devam ederken fındığı tereyağında kavuralım. Üzerine sütünü ekleyip kenara alalım.
- Mayalanan hamuru kare biçimine açalım. Mantı hamurundan biraz kalın olacak biçimde. Heryerine fındıklı iç harcı sürelim. Rulo yapalım.
- Ruloyu iki parmak kalınlığında eşit kesimlere keselim, kestiğimiz bu kesimlerin tam ortasına kaşığın gerisi ile bastıralım.
- Fırın tepsisine alalım üzerine yumurtanın sarısını sürelim. 185 derecede kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fırından çıkan tatlımızın üzerine pudra şekerli karışımı sürelim. Çok sıcağının biraz geçmesini bekledikten sonra.