Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fındıkzade Tatlısı

Fındıkzade Tatlısı
0
95

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
findikzade-tatlisi-13.jpg

Fındıkzade Tatlısı Tanımı İçin Materyaller


Keki için;
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağından biraz az sıvı yağ
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 3-5 damla limon suyu
Üzeri için;
  • 1 poşet kremşanti
  • 1 su bardağından bir parmak eksik süt
  • Hindistan cevizi

Fındıkzade Tatlısı Tanımı Yapılışı

  1. Birinci evvel şerbeti hazırlayın soğusun, şeker ve suyu tencereye alın 10 dakika orta ateşte kaynasın.
  2. Limon sıkıp 2-3 dakika sonra kapatın.
  3. Kek için yumurta, şeker ve vanilyayı 3-5 dakika güzelce köpürene kadar çırpın.
  4. Çırparken birkaç damla sıcak su eklerseniz şeker daha çabuk erir.
  5. Sıvı yağ ekleyip kısa vadeli çırpın. Kalan tüm materyalleri ekleyip düşük devranda çırpın.
  6. Sıvı yağ ile yağlanmış orta uzunluk dikdörtgen borcama hamuru döküp spatulayla eşit bir biçimde yayın.
  7. Isınmış 170° derece fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin, kürdan testi yapabilirsiniz.
  8. Kremşantiyi süt ile çırpıp buzdolabına kaldırın, pişen ve ılıyan kekin üzerine soğuk şerbeti dökün.
  9. Şerbetini çekip soğuduktan sonra üzerine kremşantiyi sürün ,üzerine isterseniz benim üzere çatal yahut pasta tarağıyla çizgi desen verebilirsiniz.
  10. Dolaba kaldırıp 3-4 saat dinlendirin, dilediğiniz formda süsleyip servis edin.
  11. Ben hindistan cevizi, şam fıstığı, fındık ve bademle süsledim. Ben hamuruna fındık olmadığı için yer fıstığı kullandım. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,843Mesajlar
33,081Kullanıcılar
sadrazamcaSon üye
Üst Alt