Fındıkzade Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağından biraz az sıvı yağ
- 1 su bardağı çekilmiş fındık
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 3-5 damla limon suyu
- 1 poşet kremşanti
- 1 su bardağından bir parmak eksik süt
- Hindistan cevizi
Fındıkzade Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel şerbeti hazırlayın soğusun, şeker ve suyu tencereye alın 10 dakika orta ateşte kaynasın.
- Limon sıkıp 2-3 dakika sonra kapatın.
- Kek için yumurta, şeker ve vanilyayı 3-5 dakika güzelce köpürene kadar çırpın.
- Çırparken birkaç damla sıcak su eklerseniz şeker daha çabuk erir.
- Sıvı yağ ekleyip kısa vadeli çırpın. Kalan tüm materyalleri ekleyip düşük devranda çırpın.
- Sıvı yağ ile yağlanmış orta uzunluk dikdörtgen borcama hamuru döküp spatulayla eşit bir biçimde yayın.
- Isınmış 170° derece fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin, kürdan testi yapabilirsiniz.
- Kremşantiyi süt ile çırpıp buzdolabına kaldırın, pişen ve ılıyan kekin üzerine soğuk şerbeti dökün.
- Şerbetini çekip soğuduktan sonra üzerine kremşantiyi sürün ,üzerine isterseniz benim üzere çatal yahut pasta tarağıyla çizgi desen verebilirsiniz.
- Dolaba kaldırıp 3-4 saat dinlendirin, dilediğiniz formda süsleyip servis edin.
- Ben hindistan cevizi, şam fıstığı, fındık ve bademle süsledim. Ben hamuruna fındık olmadığı için yer fıstığı kullandım. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.