iltasyazilim
FD Üye
Fındıkzade Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 tane yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 su bardağı çekilmiş fındık
*1 su bardağı galeta unu
*12 (yarım) limon kabuğu rendesi
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
*1 5 su bardağı toz şeker
*1 5 su bardağı su
*1 dilim limon
Üzeri için:
*1 5 su bardağı süt
*2 poşet kremşanti
Fındıkzade Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Şeker ve su tencereye alınıp 1520 dk kaynatılır
*İçerisine bir dilim limon koyulup 5 dk daha kaynatılır Soğumaya bırakılır
*Toz şeker ve yumurta beyazlaşana kadar iyice çırpılır
*Daha sonra sıvı yağ, fındık, hindistan cevizi, galeta unu, yarım limonun kabuğunun rendesi, vanilya ve kabartma tozu ilave edilip karıştırılır
*Yağlanmış büyük boy dikdörtgen cam fırın tepsisine boşaltılır
*Önceden ısıtılmış 175 derecede 30 dk pişirilir
*Kreması için; 1 5 su bardağı süt ile 2 poşet kremşanti çırpılır
*Fırından çıkan kek biraz bekletilip ilk sıcaklığının çıkarılır
*Sıcak tatlıya soğutulan şerbet gezdirilir
*Tatlı soğuyunca üzerine kremşanti sürülür
*Dilerseniz fındık ile süslenip servis edebilirsiniz
Afiyst olsun ?
*4 tane yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı hindistan cevizi
*1 su bardağı çekilmiş fındık
*1 su bardağı galeta unu
*12 (yarım) limon kabuğu rendesi
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
*1 5 su bardağı toz şeker
*1 5 su bardağı su
*1 dilim limon
Üzeri için:
*1 5 su bardağı süt
*2 poşet kremşanti
Fındıkzade Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Şeker ve su tencereye alınıp 1520 dk kaynatılır
*İçerisine bir dilim limon koyulup 5 dk daha kaynatılır Soğumaya bırakılır
*Toz şeker ve yumurta beyazlaşana kadar iyice çırpılır
*Daha sonra sıvı yağ, fındık, hindistan cevizi, galeta unu, yarım limonun kabuğunun rendesi, vanilya ve kabartma tozu ilave edilip karıştırılır
*Yağlanmış büyük boy dikdörtgen cam fırın tepsisine boşaltılır
*Önceden ısıtılmış 175 derecede 30 dk pişirilir
*Kreması için; 1 5 su bardağı süt ile 2 poşet kremşanti çırpılır
*Fırından çıkan kek biraz bekletilip ilk sıcaklığının çıkarılır
*Sıcak tatlıya soğutulan şerbet gezdirilir
*Tatlı soğuyunca üzerine kremşanti sürülür
*Dilerseniz fındık ile süslenip servis edebilirsiniz
Afiyst olsun ?
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.