
Fındıklı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 5 tepeleme yemek kaşığı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- Limon kabuğu rendesi (İsteğe bağlı)
- Aldığı kadar un (Yumuşak bir hamur olacak)
- 3,5 su bardağı su
- 3,5 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
Fındıklı Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar bugün tam kıvamında şerbetini çeken çok lezzetli bir şekerpare tarifi paylaşacağım sizlerle ????????.
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım.Şeker ve su kaynadıktan sonra 1 dilim limonu kaynayan şerbetin içine bırakıp ocağın altını kısalım 16 dk kısık ateşte kaynatalım.
- Sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Hamur içinde un hariç tüm malzemeyi karıştırıp yoğuralım kontrollü bir şekilde unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
- Üzerlerine fındık ekleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkınca (3-5 dk) şerbetini döküp en az 2-3 şerbetin çekmesini bekleyip servis yapalım.Tatlımız hazır afiyet olsun ????.