iltasyazilim
FD Üye
Fındıklı Revani Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin;
*5 adet yumurta (yumurtalarınız küçükse 6 adet)
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı şeker
*1,5 su bardağı irmik
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı karbonat
*2 su bardağı un
Şerbeti İçin;
*4 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*Yarım limonun suyu
Üzeri İçin;
*2 su bardağı çekilmiş fındık içi
*Hindistan cevizi (isteğe göre)
Fındıklı Revani Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce bir tencerede şerbet hazırlanır 2025 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır
*Ardından karışım için yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır (yumurta kokusu olmaması için çok iyi çırpılması gerekir)
*Üzerine sıvı yağ ilave edilerek iyice çırpmaya devam edilir
*Un, vanilya, kabartma tozu, karbonat elenerek ilave edilir ve karıştırılır
*En son da 1, 5 su bardağı irmik ilave edilir ve karışım tamamlanır
*Hamur biraz koyu kıvamlı olacaktır bu sizi tedirgin etmesin
*Normal boyutlarda dikdörtgen fırın tepsisine veya büyük bir borcama dökülür ve eşit kabarması için üzeri kaşıkla eşit şekilde yayılır
*180 derece fırında ortalama 30 dk pişirilir Fırına göre bu süre değişiklik gösterebilir bu yüzden ilk 20 dakikadan sonra keki kürdanla kontrol ederek pişirmek daha uygun olacaktır
*Pişen kek fırından alınır ilk sıcağı çıkınca soğumaya bırakmış olduğumuz şerbet eşit şekilde üzerine dökülür
*10 dk kadar bekledikten sonra üzerine fındıklar serpilir İsteğe göre fındıktan sonra hindistan cevizi de serpebilirsiniz
Afiyet olsun
*
*5 adet yumurta (yumurtalarınız küçükse 6 adet)
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı şeker
*1,5 su bardağı irmik
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı karbonat
*2 su bardağı un
Şerbeti İçin;
*4 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*Yarım limonun suyu
Üzeri İçin;
*2 su bardağı çekilmiş fındık içi
*Hindistan cevizi (isteğe göre)
Fındıklı Revani Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce bir tencerede şerbet hazırlanır 2025 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır
*Ardından karışım için yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır (yumurta kokusu olmaması için çok iyi çırpılması gerekir)
*Üzerine sıvı yağ ilave edilerek iyice çırpmaya devam edilir
*Un, vanilya, kabartma tozu, karbonat elenerek ilave edilir ve karıştırılır
*En son da 1, 5 su bardağı irmik ilave edilir ve karışım tamamlanır
*Hamur biraz koyu kıvamlı olacaktır bu sizi tedirgin etmesin
*Normal boyutlarda dikdörtgen fırın tepsisine veya büyük bir borcama dökülür ve eşit kabarması için üzeri kaşıkla eşit şekilde yayılır
*180 derece fırında ortalama 30 dk pişirilir Fırına göre bu süre değişiklik gösterebilir bu yüzden ilk 20 dakikadan sonra keki kürdanla kontrol ederek pişirmek daha uygun olacaktır
*Pişen kek fırından alınır ilk sıcağı çıkınca soğumaya bırakmış olduğumuz şerbet eşit şekilde üzerine dökülür
*10 dk kadar bekledikten sonra üzerine fındıklar serpilir İsteğe göre fındıktan sonra hindistan cevizi de serpebilirsiniz
Afiyet olsun
*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.