iltasyazilim
FD Üye
Fındıklı Nefis Rulo Tatlı Tarifi İçin Malzemeler Hamur için
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*150 gr eritilmiş margarin veya tereyağ
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 fiske karbonat
*1 tatlı kaşığı sirke
*2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine )
*4 5 su bardağı un
*1 kase iri çekilmiş fındık içi
Şerbet İçin;
*3 su bardağı şeker
*3 5 su bardağı su
*45 damla limon suyu
Fındıklı Nefis Rulo Tatlı Tarifi Yapılışı ?? Minik minik lokmalik, öyle çok zahmetli de olmayan yedikçe yediren nefis bir şerbetli tatlı isteyenler buyursunlar tarife ??
?*Şerbeti için su ve şeker ocağa alınır Bekleyince şekerlenmemesi için şeker eriyinceye kadar karıştırılır ve kaynamaya bırakılır 5 dakika kadar kaynatıldıktan sonra limon suyu damlatılır ve birkac dakika daha kaynatıldıktan sonra altı kapatılır, soğumaya bırakılır ??
Hamur için gerekli olan tüm malzemeler derin bir kaba alınarak yumuşak, ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğrulur Hamur iyice pürüzsüzlesip homojen bir kıvam alınca 4 bezeye ayrılır Her bir beze açılır Açılan hamurun her yerine bolca fındık serpilir Oklavayla bir kez daha hamurun üzerinden geçilir (Fındığın hamura yapışması için) ? Hamur ortalama olarak 16 eşit dilime kesilir Her bir dilim rulo şeklinde sarılarak yağlanmış fırın tepsisine dizilir Bu işlemlere malzeme bitene dek devam edilir ?
Hazırlanan rulolar üzerine fırçayla yumurta sarısı sürülür 180 derece fırında altı üstü iyice kızarıncaya dek pişirilir ??
Fırından alınan tatlı üzerine ilk fırın sıcaklığı geçince (Fırından alındıktan 12 dakika sonra) soğumuş olan şerbet yayıla yayıla dökülür Üzerine tepsi kapatılarak şerbeti iyice çekmesi sağlanır Birkaç saat dinlendirilir ve servis edilir ???
??Tatlının şerbeti iyice çekmesi ve içinin kuru kalmamasi için ruloları çok kalın yapmamak gerek
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*150 gr eritilmiş margarin veya tereyağ
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 fiske karbonat
*1 tatlı kaşığı sirke
*2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine )
*4 5 su bardağı un
*1 kase iri çekilmiş fındık içi
Şerbet İçin;
*3 su bardağı şeker
*3 5 su bardağı su
*45 damla limon suyu
Fındıklı Nefis Rulo Tatlı Tarifi Yapılışı ?? Minik minik lokmalik, öyle çok zahmetli de olmayan yedikçe yediren nefis bir şerbetli tatlı isteyenler buyursunlar tarife ??
?*Şerbeti için su ve şeker ocağa alınır Bekleyince şekerlenmemesi için şeker eriyinceye kadar karıştırılır ve kaynamaya bırakılır 5 dakika kadar kaynatıldıktan sonra limon suyu damlatılır ve birkac dakika daha kaynatıldıktan sonra altı kapatılır, soğumaya bırakılır ??
Hamur için gerekli olan tüm malzemeler derin bir kaba alınarak yumuşak, ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğrulur Hamur iyice pürüzsüzlesip homojen bir kıvam alınca 4 bezeye ayrılır Her bir beze açılır Açılan hamurun her yerine bolca fındık serpilir Oklavayla bir kez daha hamurun üzerinden geçilir (Fındığın hamura yapışması için) ? Hamur ortalama olarak 16 eşit dilime kesilir Her bir dilim rulo şeklinde sarılarak yağlanmış fırın tepsisine dizilir Bu işlemlere malzeme bitene dek devam edilir ?
Hazırlanan rulolar üzerine fırçayla yumurta sarısı sürülür 180 derece fırında altı üstü iyice kızarıncaya dek pişirilir ??
Fırından alınan tatlı üzerine ilk fırın sıcaklığı geçince (Fırından alındıktan 12 dakika sonra) soğumuş olan şerbet yayıla yayıla dökülür Üzerine tepsi kapatılarak şerbeti iyice çekmesi sağlanır Birkaç saat dinlendirilir ve servis edilir ???
??Tatlının şerbeti iyice çekmesi ve içinin kuru kalmamasi için ruloları çok kalın yapmamak gerek
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.