elektronikci
FD Üye

Fındıklı Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya margarin
- 5 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı fındık veya ceviz (İsteğe bağlı)
- 300 gram petibör bisküvi (2 paket)
- 1 paket çikolata sosu
- 2.5 su bardağı süt
Fındıklı Mozaik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sosun yapılışı için; çikolata sosunu ve sütü tencereye boşaltıyoruz ve çırpıyoruz. Karıştırarak kısık ateşte pişiriyoruz.
- Uygun bir kaba süt, eritilmiş margarin, şeker ve kakaoyu alalım güzelce çırpalım.
- Daha sonra bisküviyi çok ufalamadan 4-5 parça olacak şekilde elimizde kıralım.
- İrice kırılmış fındık veya cevizi ekleyelim.
- Kaşık yardımı ile tüm malzemeleri güzelce çırpalım.
- Dilerseniz kuru meyve parçaları ekleyerek pastanızı daha da zenginleştirebilirsiniz.
- Bisküvilerin tamamen sosa bulandığından ve sosu iyice çektiğinden emin olalım.
- Kelepçeli kalıbı streç film ile kaplayalım.
- Mozaik pasta karışımını kalıba dökelim ve kalıbın üst kısmınıda kenarlardaki streç film ile kaplayalım.
- Üzerine elimizle hafifçe bastırarak kalıba yerleşmesini sağlayalım ve pastamıza son şeklini verelim.
- Son olarak derin dondurucuya kaldıralım ve en az 2-3 saat kadar donmasını bekleyelim.
- Dondurucudan aldığımız mozaik pastamıza hazırlayıp soğuttuğumuz çikolata sosunu dökelim ve istediğimiz şekilde servis edelim. ????mozaik pastamız hazır.
Afiyet olsun