Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fındıklı Misket Kurabiye

Fındıklı Misket Kurabiye
0
90

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Fındıklı Misket Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
  • Aldığı kadar un
Bulamak için ;
  • Sütlü çikolata

Fındıklı Misket Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Un ve fındık hariç tüm materyaller karıştırıldıktan sonra denetimli olarak un eklenir ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  2. En son fındıklarda eklenip karıştırılır.
  3. Hamurdan misket büyüklüğünde kesimler alınıp yuvarlanır.
  4. 160 derece fırında üzerleri çatlayana kadar pişirilir.
  5. Soğuyan kurabiyeler eritilmiş çikolataya bulanır.
  6. Yağlı kağıt üzerine alınıp buzlukta 5-10 dk bekletip çikolatanın donması sağlanır.
  7. Daha sonra çikolataların erimemesi için buzdolabında ağzı kapalı bir kapta koruma edilir.
Hepsini bulamak için 400-500 gram çikolata gerekir.

Bu kadar kullanmak istemezseniz daha az çikolatayla üzerine şeritler halinde çikolata gezdirebilirsiniz.

Bu ölçülerden misket uzunluğunda yaparsanız iki fırın tepsisi kurabiye çıkar.

Ölçüleri yarıya indirip daha az ölçülü yapabilirsiniz.

Bu kurabiyeleri buzlukta bekletip tüketeceğiniz kadarını servisten 5-10 dk evvel çıkarmanız kâfi olur. Boyutları küçük olduğu için imali biraz sabır gerektiren lakin bereketli bir tanım. Afiyet olsun❤️.

Fındıklı Misket Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,680Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt