teknolojiuzmani
FD Üye

Fındıklı Kuş Yuvası Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı buğday nişastası
- 1,5 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (normal kurabiye hamurundan birazcık daha yumuşak olacak)
- Benmari usulü erittiğimiz çikolata ve fındık
Fındıklı Kuş Yuvası Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabımıza hamur için gerekli bütün malzemeleri koyup kulak memesinden bir tık yumuşak olacak şekilde hamurumuzu yapıyoruz.
- Yumuşak olması kalıptan kolay çıkmasını ve güzel şekil almasını sağlayacaktır.
- Önceden ısıttığımız 170 derece fırında pişiriyoruz.
- Pişip soğuyan kurabiyelerin üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatadan 1 çay kaşığına yakın döküp üzerine fındık batırıyoruz.
- Çikolatamız donana kadar serin bir yerde bekletiyoruz.
Fındıklı Kuş Yuvası Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı