
Fındıklı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket teremyağ
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su pardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- 2 su bardağı çekilmiş fındık
- 1 paket fındık kreması
Fındıklı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Fındık ve fındık ezmesi harici tüm gereç yoğurma kabına alınır ve yumuşak bir hamur elde edilecek form de yoğrulur.
- Hamur tezgaha alınır ve merdane yardımı ile açılır. Bir bardak yardımı ile yuvarlak haller elde edilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Total de 54 adet çıktı ben de ve iki tepsi yaptım.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında çok hafif pembe olana kadar pişirilir.
kızarmamasına dikkat edelim
.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra alt kısmına fındık kreması sürülür ve başka bir kurabiye ile kapanır.
- Kenar kısımlar da yeniden krema ile kaplanır ve kırılmış fındığa bulanır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????.