iltasyazilim
FD Üye
Fındıklı Kurabiş Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı kabuklu fındık (Daha azda kullanabilirsiniz, yoğun sevdiğimden çok kullanıyorum )
*12 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*Yarım su bardağı tereyağ
Fındıklı Kurabiş Tarifi Yapılışı Fındık Kavurma;
175c ayarlayın fırını Fındıkları atınız 15 dakika kadar kavrulsun Dışarı alın ve soğumalarını bekleyiniz Soğuduktan sonra kırıp robottan un halini alana dek geçiriniz
Hamur;
*Büyük kaseye şeker ve unu koyunuz üzerine fındıkları ekleyiniz Robottan geçiriniz
*Soğuk tereyağını rendeleyip kaseye ekleyiniz Hamur elde ediniz
*Hazırladığınız hamuru streçe sarıp yahut kaseyle buzdolapta bir saat bekletin (Buzlukta yarım saat)
*Hamuru elinizle, merdaneyle veya
kalıplarla nasıl dilerseniz şekillendirin Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alıyoruz
*175c fırında 2025 dk pişiriniz (FANLI AYAR)
*Sıcakken tepsiden çıkarmayınız bekleyiniz
*Soğuduktan sonra üzerlerine şeker gezdiriniz Servis tabağınıza alınız
~ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN ~
DİPNOT; Pişirme süresi yeterlidir Bu olmadı rengi dolaptan çıktığı gibi demeyiniz Ekstra 5 10dakika da Fındık’lar kararıyor ve yanıyor Acı bir tat oluyor çöpe atmalık olur ziyan etmeyiniz
*2 su bardağı kabuklu fındık (Daha azda kullanabilirsiniz, yoğun sevdiğimden çok kullanıyorum )
*12 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*Yarım su bardağı tereyağ
Fındıklı Kurabiş Tarifi Yapılışı Fındık Kavurma;
175c ayarlayın fırını Fındıkları atınız 15 dakika kadar kavrulsun Dışarı alın ve soğumalarını bekleyiniz Soğuduktan sonra kırıp robottan un halini alana dek geçiriniz
Hamur;
*Büyük kaseye şeker ve unu koyunuz üzerine fındıkları ekleyiniz Robottan geçiriniz
*Soğuk tereyağını rendeleyip kaseye ekleyiniz Hamur elde ediniz
*Hazırladığınız hamuru streçe sarıp yahut kaseyle buzdolapta bir saat bekletin (Buzlukta yarım saat)
*Hamuru elinizle, merdaneyle veya
kalıplarla nasıl dilerseniz şekillendirin Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alıyoruz
*175c fırında 2025 dk pişiriniz (FANLI AYAR)
*Sıcakken tepsiden çıkarmayınız bekleyiniz
*Soğuduktan sonra üzerlerine şeker gezdiriniz Servis tabağınıza alınız
~ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN ~
DİPNOT; Pişirme süresi yeterlidir Bu olmadı rengi dolaptan çıktığı gibi demeyiniz Ekstra 5 10dakika da Fındık’lar kararıyor ve yanıyor Acı bir tat oluyor çöpe atmalık olur ziyan etmeyiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.