teknolojiuzmani
FD Üye
Fındıklı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker ( su bardağı ölçü 200 ml)
- 1 adet vanilin
- 200 gram krema
- 150 gram çekilmiş fındık (1,5 su bardağı)
- 1 kabartma tozu
- 1 su bardağı un ve 1/2 (yarım) su bardağından 1 parmak eksik un (toplam 190 gr.)
Fındıklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtayı, şekeri ve vanilini beyazlayana kadar uygunca çırpın.
- Kremayı ekleyip devam çırpın.
- Çekilmiş fındığı da ek edip kısaca çırpın.
- Kabartma tozunu ve unu da ekleyip çırptıktan sonra, orta büyüklükte kek kalıbını yeterlice yağlayın ve hafif unlayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dak. Pişirin.
- Arzu nazaran üzerine çikolata sosu döküp servis edebilirsiniz. (ben hazır sos kullandım). Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.