teknolojiuzmani
FD Üye

Fındıklı Kek Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet yumurta
- 300 gram tereyağı
- 300 gram şeker
- 250 gram un
- 200 gram çekilmiş fındık
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşık tarçın
- 50 gram sütlü yahut biter çikolata ve fındık parçacıkları
Fındıklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Karıştırma kabında yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
- Yumuşak tereyağını ek edip tekrar 5 dk çırpılır.
- Un ve çekilmiş fındık ek edilir tekrar çırpılır.
- Son olarak kabartma tozu, isteğe bağlı bir çay kaşık tarçın eklenip tekrar kısa mühlet çırpılır.
- Yağlanmış kek kalıbına hazırlanmış kek harcı boşaltılır ve 180 derecede, alt üst ayarda 60 dakika pişirilir.
- Üzerini benmari yordamı eritilen çikolata ve fındık parçacıklarla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.