
Fındıklı Kek Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) bardak şeker (200 ml bardak ölçüsü ile)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) bardak sıvı yağ
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) bardak süt
- 3 kaşık yoğurt
- 3 bardak un
- 2 paket kabartma
- 1 paket vanilya
- Fındık
Fındıklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle fırını 175 derecede ısıtalım.
- Sonrasında yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım.
- Sırasıyla öteki gereçleri ekleyelim ve (Yuvarlak borcam kullandım ben ) pişirme tepsimize dökelim.
- Üzerine fındık gezdirelim, harcımızı fırına verelim. Anne keki lezzetinde ve yumuşacık kıvamıyla olağanüstü bir tat.