
Fındıklı Kabak Meze Tanımı İçin Materyaller
- 3 orta uzunluk rendelenmiş kabak
- 4 diş sarımsak
- Tuz
- Zeytinyağ
- 1 avuç iri parçalanmış fındık
- Pul biber yada kırmızı toz biber
- 6 yemek kaşığı yoğurt
Fındıklı Kabak Meze Tanımı Yapılışı
- Kabakları zeytinyağı ve 2 diş sarımsak ile hafif yumuşayana kadar pişirelim.
- Yoğurda kalan 2 diş sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım.
- Üzerine kabağı ek edip karıştıralım.
- Zeytinyağında pul biberi hafif kavurup fındıkları ek edelim 1-2 çevirip ocaktan alalım.
- Kabağı servis tabağına alıp üzerine fındığı ekleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.