iltasyazilim
FD Üye
Fındıklı Hürrem Gözü Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket kivili jöle
*3 çay bardağı sıcak su (Küçük çay bardağı ölçüsü ) (Jöle için )
*yarım kilo süt (Puding için )
*1 paket vanilyalı puding
*4 adet kare petibör bisküvi
*2 adet kivi (Soyulup halka kesilecek )
*1 küçük kase iri dövülmüş fındık
Fındıklı Hürrem Gözü Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce kaynattığımız sıcak suya kivili jöleyi dökelim süratle iyice çırpalım Kaseleri sudan geçirdikten sonra ortalarına birer dilim koyalım Jöleyi kaselere pay edelim soğuması buzdolabına kaldıralım Diğer tarafta koyu bir kıvamda pudingi pişirelim Soğuyan jölenin üzerine bir adet bisküvi bir de yarım bisküvi koyalım Üzerlerine pudingi pay edelim buzdolabına kaldıralım 23 saat soğuduktan sonra bıçakla yanlarını çizelim Servis tabağına ters yüz edelim Fındıkla etrafını süsleyelim Afiyet olsun
Not :Bu ölçüyle benim üç kase çıktı ama isterseniz malzemeyi az koyalım derseniz dört kase de olur
*1 paket kivili jöle
*3 çay bardağı sıcak su (Küçük çay bardağı ölçüsü ) (Jöle için )
*yarım kilo süt (Puding için )
*1 paket vanilyalı puding
*4 adet kare petibör bisküvi
*2 adet kivi (Soyulup halka kesilecek )
*1 küçük kase iri dövülmüş fındık
Fındıklı Hürrem Gözü Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce kaynattığımız sıcak suya kivili jöleyi dökelim süratle iyice çırpalım Kaseleri sudan geçirdikten sonra ortalarına birer dilim koyalım Jöleyi kaselere pay edelim soğuması buzdolabına kaldıralım Diğer tarafta koyu bir kıvamda pudingi pişirelim Soğuyan jölenin üzerine bir adet bisküvi bir de yarım bisküvi koyalım Üzerlerine pudingi pay edelim buzdolabına kaldıralım 23 saat soğuduktan sonra bıçakla yanlarını çizelim Servis tabağına ters yüz edelim Fındıkla etrafını süsleyelim Afiyet olsun
Not :Bu ölçüyle benim üç kase çıktı ama isterseniz malzemeyi az koyalım derseniz dört kase de olur