
Fındıklı Elmalı Turta Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin
- 250 gr tereyağ
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 fincan pudra şekeri (Ben şekeri az istediğim için 1 parmak eksik koydum)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı şeker
- Ceviz yahut fındık (İsteğe bağlı)
Fındıklı Elmalı Turta Tanımı Yapılışı
- Önce iç harcımızın bütün materyallerini pişiriyoruz en son ceviz yahut fındığı ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Akabinde hamurun bütün gereçlerini ekleyip yoğuruyoruz.
- Hamurumuzu yağlı kağıt ortasına koyup açıyoruz.
- Kare şeklinde kestiğimiz hamura çatal ile çizik atıyoruz ve harcımızı koyup sarıyoruz.
- 180 derece fırına kızarıncaya kadar pişiyoruz. Afiyet olsun ????