iltasyazilim
FD Üye
Fındıklı Çikolatalı Mado Kurabiyesi (Çatlak Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler
*100 gr tereyağ
*2 adet yumurta
*100 gr bitter çikolata
*1 paket kabartma tozu
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 tutam tuz
*1 paket vanilya
*1 kaşık kakao
*2 su bardağı un
*Yarım su bardağı ne fazla iri ne de un gibi olmayacak şekilde fındık
Üzeri için;
*Yarım su bardağı pudra şekeri
Fındıklı Çikolatalı Mado Kurabiyesi (Çatlak Kurabiye) Tarifi Yapılışı Öncelikle tereyağ çikolata eritilir ve kakao konup ılımaya bırakılır Sonra tuz şeker yumurta başka kasede rengi değişinceye kadar karıştırılıp kakaolu karışımın içerisine dökülüp diğer malzemelerde katıldıktan sonra iyice karıştırıp 1 gece dolapta bekletilir (Unu fazla koymuyoruz 2 bardak yetiyor Çok az eksikte olabilir Kıvam hafif kek kıvamı gibi oluyor Kurabiye sertliği gibi olmasını bekleyip un eklemeyin
)) Yapacağımız zaman hemen çıkarıp kaşıkla sertleşen çikolatalı hamurumuzu kaşıkla kesip yuvarlak yapıp pudra şekerine bulayıp tepsiye diziyoruz Bu işlemi hızlı hızlı yapalım ki dolaptan çıkarttığımız hamur erimesin Erimemesine dikkat etmemiz gerekiyor yoksa kurabiyemiz yayılır Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 12 dk kadar bekletip çatlayınca alıyoruz Fazla bekletirsek kurabiyemiz sertleşir Fırından çıkardığımız kurabiyelerimizi borcama alıp tepsinin sıcaklığıyla daha da pişmesini engelliyoruz
Kurabiye harika oluyor Aslında kurabiye görünümlü kek oluyor İçi bildiğiniz kek gibi puf puf
Mutlaka denemenizi tavsiye ederim afiyet olsun şimdiden))))
*100 gr tereyağ
*2 adet yumurta
*100 gr bitter çikolata
*1 paket kabartma tozu
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 tutam tuz
*1 paket vanilya
*1 kaşık kakao
*2 su bardağı un
*Yarım su bardağı ne fazla iri ne de un gibi olmayacak şekilde fındık
Üzeri için;
*Yarım su bardağı pudra şekeri
Fındıklı Çikolatalı Mado Kurabiyesi (Çatlak Kurabiye) Tarifi Yapılışı Öncelikle tereyağ çikolata eritilir ve kakao konup ılımaya bırakılır Sonra tuz şeker yumurta başka kasede rengi değişinceye kadar karıştırılıp kakaolu karışımın içerisine dökülüp diğer malzemelerde katıldıktan sonra iyice karıştırıp 1 gece dolapta bekletilir (Unu fazla koymuyoruz 2 bardak yetiyor Çok az eksikte olabilir Kıvam hafif kek kıvamı gibi oluyor Kurabiye sertliği gibi olmasını bekleyip un eklemeyin