elektronikci
FD Üye
Fındık Düşü Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı toz fındık
- 4 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı margarin
- Yarım su bardağı damla çikolata
Fındık Düşü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak krema için tencereye damla çikolata ve margarin hariç bütün materyaller katılır ve kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek karıştırılır.
- Kaynayan karışım ocaktan alınır ve damla çikolata ile margarin eklenir soğumaya bırakılır.
- Kek için yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
- Ardından süt ve yağ eklenir.
- Un, kakao, vanilya kabartma tozu elenerek kek hamuruna eklenir ve karıştırılır.
- Hazırlanan hamur yağlanmış kalıba dökülür ve evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dk pişirilir.
- Pişen kek soğumaya alındıktan sonra hazırlanan çikolatalı krema eklenir ve üzerine eklenen toz fındıkla bir arada servise hazır hale gelir afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.