bilgisayarci
FD Üye
Fındık Düşü Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri (80 gr)
- 1 paket vanilya
- Bir fiske tuz
- 1,5 su bardağı un (210 gr)
- 1 yumurta beyazı
- 2 su bardağı kadar fındık
- Çilek reçeli ya da sürülebilir çikolata
Fındık Düşü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pudra şekeri ve tereyağ mikser yardımıyla yaklaşık 2 dk çırpılır (krema kıvamına gelene kadar).
- Ardından un, tuz ve vanilyada eklenerek tüm gereçler özdeşleşene kadar karıştırılır.
- Yumuşak bir hamur olucak.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp evvel çırpılmış yumurta beyazına akabinde fındığa buluyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak diziyoruz.
- Kurabiyelerin tam ortasına serçe parmağımızla çukur oluşturuyoruz. Halde bozulma olursa düzeltiyoruz.
- Hazırladığımız kurabiyeleri 1 saat buzlukta dinlendiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü altın sarısına dönünceye kadar pişiriyoruz.
- Kurabiyeler pişerken çukurlarda hafif kabarma olucağı için fırından çıkar çıkmaz tahta kaşıkla ortalarını tekrar çukurlaştırıyoruz.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra içlerine çikolata sıkıyoruz.
- Kurabiyelerin yumuşamaması için saklama kabında koymayın ve reçel ya da çikolatayı servis yapmadan çabucak evvel sıkmanızı öneririm.
Fındık Düşü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı