Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fındık Rüyası

Fındık Rüyası

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68

Fındık Düşü Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri (80 gr)
  • 1 paket vanilya
  • Bir fiske tuz
  • 1,5 su bardağı un (210 gr)
Dışı için:
  • 1 yumurta beyazı
  • 2 su bardağı kadar fındık
Ortası için:
  • Çilek reçeli ya da sürülebilir çikolata

Fındık Düşü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pudra şekeri ve tereyağ mikser yardımıyla yaklaşık 2 dk çırpılır (krema kıvamına gelene kadar).
  2. Ardından un, tuz ve vanilyada eklenerek tüm gereçler özdeşleşene kadar karıştırılır.
  3. Yumuşak bir hamur olucak.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp evvel çırpılmış yumurta beyazına akabinde fındığa buluyoruz.
  5. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak diziyoruz.
  6. Kurabiyelerin tam ortasına serçe parmağımızla çukur oluşturuyoruz. Halde bozulma olursa düzeltiyoruz.
  7. Hazırladığımız kurabiyeleri 1 saat buzlukta dinlendiriyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü altın sarısına dönünceye kadar pişiriyoruz.
  9. Kurabiyeler pişerken çukurlarda hafif kabarma olucağı için fırından çıkar çıkmaz tahta kaşıkla ortalarını tekrar çukurlaştırıyoruz.
  10. Kurabiyeler soğuduktan sonra içlerine çikolata sıkıyoruz.
  11. Kurabiyelerin yumuşamaması için saklama kabında koymayın ve reçel ya da çikolatayı servis yapmadan çabucak evvel sıkmanızı öneririm.
Garanti sonuç almak istiyorsanız mutfak terazisi kullanmanızı öneririm.

Fındık Düşü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt