iltasyazilim
FD Üye
1 büyük soğan
1 diş sarmısak
4 yemek kaşığı zeytinyağı veya fındıkyağı
4 dilim kepekli ekmek içi
12 bardak et suyu (15 litre kadar)
1 paket (200 ml) krema
15 su bardağı kavrulmuş fındık unu, tuz, karabiber
Yarım demet maydanoz ve yarım demet fesleğen
Yapılışı
* Rendelenmiş soğan ve bir diş sarmısağı zeytinyağı ile orta ateşte hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun
* Ufalanmış ekmeği ekleyip karıştırın ve bir bardak kadar et suyu ekleyin
* Daha sonra et suyunun geri kalanını yavaşca ekleyin, kaynamaya bırakın Kremayı, fındık ununu, karabiber ve tuzu kaynayan karışıma yavaşca yedirin
* En son ince kıyılmış maydanoz ve fesleğeni ekleyin, ocaktan indirin ve mikserden geçirin
* Gerekirse az miktarda su ilave ederek harlı ateş üzerinde bir taşım karıştırarak kaynatın
* Çorbayı servis kabına koyduktan sonra maydanoz ve fesleğenle süsleyerek sıcak servis edin
1 diş sarmısak
4 yemek kaşığı zeytinyağı veya fındıkyağı
4 dilim kepekli ekmek içi
12 bardak et suyu (15 litre kadar)
1 paket (200 ml) krema
15 su bardağı kavrulmuş fındık unu, tuz, karabiber
Yarım demet maydanoz ve yarım demet fesleğen
Yapılışı
* Rendelenmiş soğan ve bir diş sarmısağı zeytinyağı ile orta ateşte hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun
* Ufalanmış ekmeği ekleyip karıştırın ve bir bardak kadar et suyu ekleyin
* Daha sonra et suyunun geri kalanını yavaşca ekleyin, kaynamaya bırakın Kremayı, fındık ununu, karabiber ve tuzu kaynayan karışıma yavaşca yedirin
* En son ince kıyılmış maydanoz ve fesleğeni ekleyin, ocaktan indirin ve mikserden geçirin
* Gerekirse az miktarda su ilave ederek harlı ateş üzerinde bir taşım karıştırarak kaynatın
* Çorbayı servis kabına koyduktan sonra maydanoz ve fesleğenle süsleyerek sıcak servis edin