
Fincanda Yumurta Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Toz biber, pul biber, nane, tuz
- Maydanoz
Fincanda Yumurta Tanımı Yapılışı
- Hafif yağladığımız fincanlara yumurtaları koyalım.
- Tencereye fincanları yerleştirip yarısına gelecek halde su koyalım.
- Yumurtaların üzerine biraz tuz serpip tencerenin kapağını kapatalım.
- Kaynamaya başladığında ocağın altını kısalım.
- Bir tavaya tereyağ alıp eritelim.
- İçerisine baharatları da ek edip karıştıralım.
- Yumurtaların üzerleri beyazlaşınca ocaktan alıp fincanları tabağa aksi çevirelim.
- Üzerlerine yağ gezdirip ince kıyılmış maydanoz serpelim.