
Fincanda Portakallı Muhallebi Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo süt
- 2 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 150 gram tereyağı
- Vanilya
- 1 portakal
Fincanda Portakallı Muhallebi Tanımı Yapılışı
- Tereyağını tencereye alıp unlan kavuruyoruz unun kokusu çıktıktan sonra sütünü döküp çırpıcıyla güzelce çırpalım ki topaklaşmasın sonra şekerini vanilyasını ve portakalı rendeleyelim suyunu da sıkıp muhallebimize ekleyelim.
- Göz göz olana kadar daima karıştıralım sonra ocaktan alıp birinci buharını çıkartmak için güzelce karıştırılıp ve fincanlarımızı suyla durulayıp bir iki damla kalacak formda hazırlayalım .
- Muhallebilerimizi içine döküp 3–4 saat buz dolabında bekletelim sonra çıkarıp bıçakla kenarlarını hafif dokunursak gevşetelim.
- Fincanı aksi çevirip hafif oynatalım cuk diye düşecektir süslemeyi istediğiniz üzere yapabilirsiniz.
- Yazında, kışında afiyetle yenir.