Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fincanda Portakallı Muhallebi

Fincanda Portakallı Muhallebi
0
101

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
fincanda-portakali-muhallebi-3.jpg

Fincanda Portakallı Muhallebi Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo süt
  • 2 su bardağı  şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 150 gram tereyağı
  • Vanilya
  • 1 portakal

Fincanda Portakallı Muhallebi Tanımı Yapılışı

  1. Tereyağını tencereye alıp unlan kavuruyoruz unun kokusu çıktıktan sonra sütünü döküp çırpıcıyla güzelce çırpalım ki topaklaşmasın sonra şekerini vanilyasını ve portakalı rendeleyelim suyunu da sıkıp muhallebimize ekleyelim.
  2. Göz göz olana kadar daima karıştıralım sonra ocaktan alıp birinci buharını çıkartmak için güzelce karıştırılıp ve fincanlarımızı suyla durulayıp bir iki damla kalacak formda hazırlayalım .
  3. Muhallebilerimizi içine döküp 3–4 saat buz dolabında bekletelim sonra çıkarıp bıçakla kenarlarını hafif dokunursak gevşetelim.
  4. Fincanı aksi çevirip hafif oynatalım cuk diye düşecektir süslemeyi istediğiniz üzere yapabilirsiniz.
  5. Yazında, kışında afiyetle yenir.
Ben bu türlü yapıyorum çok beğeniliyor yanlışım varsa af buyurun.
 
858,505Konular
982,655Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt