
Fincanda Kadayıf (Fındıklı) Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram tel kadayıf
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardak fındık
- 2 su bardak su
- 2 su bardak şeker
- Çeyrek limon
Fincanda Kadayıf (Fındıklı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim,pratik bir kadayıf tarifiyle geldim buyurun başlayalım.
- Resimlerde detaylandırdığım şekilde öncelikle şerbet malzemelerini limon hariç ocağa alıp karıştıralım şeker eriyince ocağı kısalım 15 dakika kaynasın (orta koyulukta bir şerbet olmalı )
- Limonu ekleyip 1-2dakika sonra kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Öte yandan tereyağını eritelim ısıya dayanıklı fincanlarımızın içini fırça yardımıyla bu yağdan yeterince yağlayalım kadayıfı elimizle tiftelim tel tel olsun.
- Üzerine ılımış yağımızı gezdirip aynı işleme devam edelim ki eşit bir şekilde dağılsın. Bir miktarını fincanın içine yerleştirelim.
- Arasına dilerseniz benim gibi üstüne ve arasına olmak üzere fındık yerleştirip ikinci kat kadayıfı da eşit yerleştirip elimizle bastıralım ki sıkışsın.
- Bütün fincanlarımızı bu şekilde tamamladıktan sonra 180-200 ⁰ lık fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
- Fırından çıkan fincanları bir kaç dakika sonra dikkatlice ters çevirelim zaten kolayca çıkıyor.
- Üzerlerine soğumuş şerbetten kaşık kaşık gezdirelim. Dilediğimiz gibi süsleyelim ve 1 saat sonra servise sunalım afiyetle ????şifa olsun ????????????.