teknolojiuzmani
FD Üye

Fincan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik un
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Hindistan cevizi
Fincan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye süt, un ve şeker alıp ocağa alıyoruz.
- Üzeri göz göz olana kadar çırpıcıyla sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
- Ocaktan alıp, içerisine tereyağı ve vanilya ekliyoruz.
- Mikserle 3 dakika kadar çırpıyoruz.
- Fincanları ıslatıp suyunu süzüyoruz.
- Muhallebiyi fincanlara dolduruyoruz.
- Soğuyunca buzdolabına kaldırıp bir saat kadar dinlendiriyoruz.
- Dolaptan çıkarıp tatlının üzerine parmağımızla hafifçe bastırıp fincandan çıkmasını sağlıyoruz.
- Bir tabağa bolca hindistan cevizi döküp fincanda çıkardığımız tatlıyı içine alıyoruz.
- Heryerini hindistan cevizi ne buluyoruz servis tabağına alıyoruz.
- Ben üzerlerini çikolata drajesiyle süsledim. İstediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????