Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır? Fincan Tatlısı Tarifi…

Hoş geldin! captainfc tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır? Fincan Tatlısı Tarifi…

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
s-3a62dedc33a50ae7fbbf14824c8738802354924e.jpg


Hindistan cevizlerine bulanarak adeta kartoplarını andıran fincan tatlısı, sık tercih edilen sütlü tatlılar grubunda yer alıyor. Fincan tatlısı sade yapılacağı gibi isteğe göre kakaolu hazırlanabilir ya da farklı sos ve meyvelerle de süslenebilir. Seçimi tamamen sizin damak tadınıza bırakarak kolları sıvıyor ve hemen tatlının yapımına geçiyoruz. Peki, fincan tatlısı nasıl yapılır? İşte fincan tatlısı malzemeleri, püf noktaları ve yapılış aşamaları…




İçeriğimizde sütlü tatlılardan vazgeçemeyenlere özel, şık sunumu ile göz dolduran bir tatlı tarifine yer verdik: fincan tatlısı. Adını şekil vermek için kullanılan fincandan alan bu tatlı, kabaca klasik muhallebinin fincanlara döküldükten sonra hindistan cevizine bulandığı bir sütlü tatlıdır. Fincan tatlısı şıklığının yanı sıra bir o kadar da sevimli görünümü ile ilgi uyandıran hafif bir lezzettir. Peki, fincan tatlısı nasıl yapılır? İşte evde dakikalar içinde hazır edebileceğiniz fincan tatlısı tarifi…

Fincan Tatlısı İçin Gereken Malzemeler




- 1 litre süt

- 1 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin

- 2 kahve fincanı un

- 2,5 kahve fincanı toz şeker

- 1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi

- 1 paket vanilya

Üzeri için

- 5-6 adet çilek ya da muz dilimleri

Fincan Tatlısı Yapılışı



1. Bir tencerenin içine süt, şeker ve un konarak çırpıcı yardımıyla devamlı karıştırılarak kıvam alana kadar pişirilir. 

2. Muhallebi kaynayıp kıvam aldığında vanilya ve tereyağı eklenerek karıştırılır. Ardından ocağın altı kapatılır.

3. Pişen muhallebi ıslak kahve fincanlarının içine alınır. Muhallebi oda sıcaklığında geldiğinde buzdolabında 4 saat kadar bekletilir. 

4. Soğuyan muhallebiler fincandan hafifçe sallanarak çıkarılır. Çıkarılan tüm muhallebi topları hindistan cevizine bulanır. Üzerleri muz, çilek gibi istenen meyvelerle süslenerek servise sunulur.

Tüm deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!



Fincan Tatlısının Püf Noktaları

Hazırlanan muhallebiler fincanlara sıcak olarak konmalıdır. Bu tatlıyı yaparken önemli olan diğer husus ise tatlının rahat çıkabilmesi için fincanların ıslatılmış olması gerektiğidir. Hatta fincanların dibinde bir çay kaşığından biraz az su bırakabilirsiniz. Çıkarma aşamasında fincanın dibini hava aldırmanız kâfidir.
 

Similar threads

Sütlü Fincan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler *5 su bardağı süt *2 kahve fincanı tepeleme un *2 5 kahve fincanı şeker *1 paket vanilin *1 yemek kaşığı margarin Süslemek için; *Hindistan cevizi *Muz *Damla çikolata Sütlü Fincan Tatlısı Tarifi Yapılışı 1 *Süt, un ve şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Fincan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler *5 su bardağı süt *2 kahve fincani tepeleme un *2 5kahve fincanı şeker *1 paket vanilya *1 yemek kaşığı margarin Üzeri için ; *Hindistan cevizi *Ceviz *Fındık vb (damak tadınıza uygun herhangi bir lezzeti üzeri için kullanabilirsiniz ) Fincan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
İçi yumuşacık, yapımı çok pratik olan fincan tatlısı adeta gönülleri fethediyor. Şık sunumu sayesinde misafirlerinize hazırlayabileceğiniz en leziz tatlılar arasında listesinin başında yer alan fincan tatlısının pratik tarifini sizlerle paylaşıyoruz. İşte pratik fincan tatlısı tarifi: Fincan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Fincan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler *1 litre süt *2 kahve fincanı un *2, 5 kahve fincanı şeker Piştikten Sonra; *1 paket vanilya *1 yemek kaşığı sana yağ Üzeri İçin; *Hindistan Cevizi Fincan Tatlısı Tarifi Yapılışı Vanilya ve yağ hariç tüm malzemeler bir tencereye alınıp kısık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
Fincan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Muhallebisi İçin; 5 su bardağı süt 2 ,5 fincan şeker 2 fincan un 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı margarin ( Tereyağ ) Bulamak için Hindistan cevizi Üzerine Çikolata parçası ( Kayısı, nar, üzüm, badem, fındık, fıstık ) Kaç Kişilik: 810 Hazırlama: 30dk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt