Fincan Kadayıf (Hazır Pakette) Tarifi İcin Malzemeler
*1 paket fincan kadayıf hazır paket
Şerbeti ici:
*3 5su bardağından az toz şeker
*3 5 su bardağından az su
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
Kıvamlayıcı sos
*1 yemek kaşığı sanayağ
*2 kepce sıcak şerbetten
Uzeri icin:
*Cilek kremşanti
*1 cay bardağından biraz fazla sut ile cırpın
*Ceviz
*Antep fıstık
Fincan Kadayıf (Hazır Pakette) Tarifi Yapılışı Borcama kadayıfları dizin
Şerbeti icin şeker ve suyu tencereye koyup şeker eriyene kadar karıştırın
Sonra arada karıştırıp kaynayıp fokurdama gorduğunuz esnada limon tozunu atın baloncuklaşma ve şerbette kabarma goreceksiniz sonra 10 dk daha kaynasın arada karıştırıp sonrada ocaktan alın
Kıvamını bağlamak icin sıcak şerbetden 2 kepce şerbeti bir kaseye alın icine margarin koyup icinde eritin
Eriyince biraz ılısın
Sonra kadayıf uzerinde yemek kaşığı ile 2 yemek kaşığı bağlayıcı sosdan her kadayıf uzerinde gezdirin
Şerbet tamamen soğuyup oda ısısına gelince şerbeti yavaşca kepce kaşık ile gezdirerek dokun Burdaki puf noktası şerbet soğuk yani oda ısısında olacak kesinlikle sıcak yada ılık olmayacak olursa yani doktuğunuz anda kadayıf hamur olur kesinlikle oda ısısında olması gerekiyor buna dikkat edin lutfen
Şerbetin soğuk yani oda ısısında olsun
Şerbeti dokunce dolaba koyun uzerini ortmeyin sakın
Dolapta 30dkda şerbetini ceker
Kremşanti tozunu ve soğuk sutu bir kaba alıp 5dk koyulaşana kadar cırpın
Paketteki sut olcusune uymayın cunku krem şanti koyu olmasını istiyoruz buna dikkat etmek icin sutu az koyun ki sıkarken şekli guzel dursun ve soğuk sut kullanın
Kilit poşet yada krema torpasına krem şantiyi koyup tepe gibi yukarı doğru sıkıyoruz
Uzerine ceviz saplıyoruz
Bu kadar basit yapması cok kolay bir tarif
Ramazanda hazır paketteki kadayıf kullanarak hemen yemek yanında tatlınız hazır olur
Dikkat etmeniz gereken kızarmış paketleri tercih etmenizdir İyi kızarık değilsede borcama koyup biraz daha fırında kızartıp soğutup yapabilirsiniz Sevgilerimlee Hayırlı Ramazanlar Hoşcakalın
*1 paket fincan kadayıf hazır paket
Şerbeti ici:
*3 5su bardağından az toz şeker
*3 5 su bardağından az su
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
Kıvamlayıcı sos
*1 yemek kaşığı sanayağ
*2 kepce sıcak şerbetten
Uzeri icin:
*Cilek kremşanti
*1 cay bardağından biraz fazla sut ile cırpın
*Ceviz
*Antep fıstık
Fincan Kadayıf (Hazır Pakette) Tarifi Yapılışı Borcama kadayıfları dizin
Şerbeti icin şeker ve suyu tencereye koyup şeker eriyene kadar karıştırın
Sonra arada karıştırıp kaynayıp fokurdama gorduğunuz esnada limon tozunu atın baloncuklaşma ve şerbette kabarma goreceksiniz sonra 10 dk daha kaynasın arada karıştırıp sonrada ocaktan alın
Kıvamını bağlamak icin sıcak şerbetden 2 kepce şerbeti bir kaseye alın icine margarin koyup icinde eritin
Eriyince biraz ılısın
Sonra kadayıf uzerinde yemek kaşığı ile 2 yemek kaşığı bağlayıcı sosdan her kadayıf uzerinde gezdirin
Şerbet tamamen soğuyup oda ısısına gelince şerbeti yavaşca kepce kaşık ile gezdirerek dokun Burdaki puf noktası şerbet soğuk yani oda ısısında olacak kesinlikle sıcak yada ılık olmayacak olursa yani doktuğunuz anda kadayıf hamur olur kesinlikle oda ısısında olması gerekiyor buna dikkat edin lutfen
Şerbetin soğuk yani oda ısısında olsun
Şerbeti dokunce dolaba koyun uzerini ortmeyin sakın
Dolapta 30dkda şerbetini ceker
Kremşanti tozunu ve soğuk sutu bir kaba alıp 5dk koyulaşana kadar cırpın
Paketteki sut olcusune uymayın cunku krem şanti koyu olmasını istiyoruz buna dikkat etmek icin sutu az koyun ki sıkarken şekli guzel dursun ve soğuk sut kullanın
Kilit poşet yada krema torpasına krem şantiyi koyup tepe gibi yukarı doğru sıkıyoruz
Uzerine ceviz saplıyoruz
Bu kadar basit yapması cok kolay bir tarif
Ramazanda hazır paketteki kadayıf kullanarak hemen yemek yanında tatlınız hazır olur
Dikkat etmeniz gereken kızarmış paketleri tercih etmenizdir İyi kızarık değilsede borcama koyup biraz daha fırında kızartıp soğutup yapabilirsiniz Sevgilerimlee Hayırlı Ramazanlar Hoşcakalın