teknolojiuzmani
FD Üye
4.4 milyon fakire biner lira dağıtılacağının açıklandığını, lakin şeffaf bir idare olmadığı için bunun gerçekte verilip verilmeyeceğini, verilenlerin de kimler olduğunun asla bilinemeyeceğini söyleyen Yılmaz, “Hükümetin bütün sıkıntısı, yardım yapıyormuş üzere görünüp bu periyodu bir halde atlatmak
Nasıl olsa gereksinim sahiplerini hayırseverler bulur, diye düşünülüyor. Yalnızca borç erteleme ve krediyle işin çözülebileceği sanılıyor” dedi.
PARA BASILABİLİR
Yılmaz, kaynak bulunamaması halinde Merkez Bankası'na para bastırılıp gerçek muhtaçlık sahiplerine, üretim yapacak işletmelere dağıtılmasını önerirken, “Para basarsak dövize masraf diye korkuyorlar. Gerçek muhtaçlık sahibine verirseniz o para dövize değil ekmeğe, aşa gider” dedi.
Yılmaz şunları söyledi:
*Türkiye şu anda dövizle borçlanmaya çalışsa yüzde 7.5-8 faiz ödemek zorunda ki; bu çok değerli. Dünyada bulup bulabileceğiniz en ucuz kaynak IMF'de.
*IMF ‘virüsle uğraş için 1 trilyon dolar ayırdım', diyor. Bunun için stand-by muahedesi yapmaya da gerek yok. IMF'ye, parayı işsiz kalan kuaförüme, berberime, işsizime vereceğim, diyeceksin, o kadar.
*IMF o parayı verip de size Kanal İstanbul'u yaptırmaz tabi ki. Virüsün yaralarını sarmak için rahatlıkla kullanılabilir.
Erdoğan Süzer/Sözcü