Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fettuccine Alfredo (El Yapımı Fettuccine ve Değişik Bir Yorum)

Fettuccine Alfredo (El Yapımı Fettuccine ve Değişik Bir Yorum)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
fettuccine-alfredo-el-yapimi-fettuccine-ve-degisik-bir-yorum.jpg

Fettuccine Alfredo (El Yapımı Fettuccine ve Değişik Bir Yorum) Tarifi İçin Malzemeler


Hamur için;
  • 2 bardak un
  • 2 yumurta
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
Alfredo sos için;
  • 1 paket krema
  • 3-4 adet mantar
  • 3-4 diş sarımsak
  • 300 gram tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz (isteğe göre arttırılıp azaltılabilir)
  • Servis esnasında;
  • 1/2 (yarım) bağ maydanoz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı çekilmiş karabiber
  • Üzerine parmesan peyniri rendesi

Fettuccine Alfredo (El Yapımı Fettuccine ve Değişik Bir Yorum) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 2 bardak un ile 2 yumurta kıvam alana kadar yoğrulur. Hamur kıvama geldikten sonra bir buzdolabı poşeti ile hava almayacak şekilde dolapta 10 dk bekletilir.
  2. Hamur bekledikten sonra çıkartılır ve 2 eşit parçaya ayrılır. Hamur bezeleri ince ve uzun şekilde alınır. Merdane yardımı ile uzun ve yayvan bir şekilde açılır. Açılırken ve kesilmeden önce rulo yapılırken un dökülerek yapışması önlenir. Ayrıca hamurun kurumaması için işlem oldukça hızlı yapılmalıdır. Hamur açıldığında arkası görünür şekilde ince olmalıdır.
  3. Daha sonra rulo şeklinde sarılır ve uzun uzun şeritler olacak şekilde kesilir ve açılarak birbirinden ayrılır. Üzerlerine biraz un dökülerek karıştırılır ve yapışması önlenir.
  4. Makarnalar hazır iken derin bir tavaya bir miktar sıvı yağ yaklaşık 3-4 yemek kaşığı (tercihen ay çiçek yağı) koyulur. Sarımsaklar ve mantarlar sotelenir.
  5. Daha sonra julyen şekilde doğranmış tavuk etleri tavaya eklenir.
  6. Bu esnada hazırlamış olduğumuz makarnalar derin bir tencerede 1/2 tatlı kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı yağ dökülmüş kaynar suda 10 dk haşlanmak için tencereye atılır.
  7. 10 dk sonunda kontrol edilir istenilen kıvamda pişmemiş ise 1-2 dk daha haşlanabilir. Haşlanmış makarnalar suyun yüzüne çıkacaktır burdan da haşlanmış olup olmadıklarını öğrenebilirsiniz.
  8. Derin tavadaki etler bu esnada mantar ve sarımsak ile sotelenmeye devam edilir.
  9. Tavuk etleri suyunu çekerken 1 paket krema tavaya eklenir ve ocağın altı kısılır. Kremaya 1 tatlı kaşığı fesleğen, 1 tatlı kaşığı kekik eklenir. 1/2 tatlı kaşığı tuz da eklenerek kıvam alması ve sosun hazırlanması beklenir.
  10. 10 dk haşlanmış olan makarna süzülerek bekletilir.
  11. Yaklaşık 15 dk krema ile pişmiş harç kontrol edilir. Tavuk eti ve mantarlar kıvamda ise makarna tencere içine dökülerek harmanlanır ve karışması sağlanır.
  12. Yaklaşık 3-5 dk kısık ateşte harmanlama işlemi bittikten sonra yemek dinlendirmek için altı kapatılır.
  13. Maydanozlar temizlenir tüm olarak maydanoz yaprakları kullanılacaktır.Not:pişirme esnasında taze fesleğen de kullanılabilir. (ben taze fesleğen kullandım). [*]Daha sonra makarna tabaklara servis edilir ve isteğe göre tabaklara karabiber çekilir, parmesan peyniri rendelenir ve üzeri maydanoz ile süslenir. [*]İsteğe bağlı olarak çok az ceviz dövülerek üzerine eklenebilir.

Afiyet olsun.

Fettuccine Alfredo (El Yapımı Fettuccine ve Değişik Bir Yorum) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt