iltasyazilim
FD Üye
Fesleğen Bitkisinin Yararları
Fesleğen Bitkisi: Reyhan olarak da tanıdık fesleğen, genelde ılıman iklimlerde yetişen, beyaz ya da pembe renkte çiçekler açan ve güzel kokulu yaprakları olan bir bitkidir
Fesleğenin Faydaları: Yatıştırıcı özelliği ile vücudu rahatlatır Enerji verir İştah açıcıdır Hazımsızlığı giderir Öksürüğü ve baş dönmesini keser Ağız içindeki yaralara aleyhinde faydalıdır Arı sokmasında zehrin etkisini azaltır Çayı yapılıp içilirse bağırsak gazlarını giderir Cildi rahatlatır Fesleğen ile hazırlanan losyonlarla saç derisine masaj yapılırsa saç köklerini güçlendirir Fesleğen yağı selülit şikâyetlerini azaltır
Fesleğen nasıl kullanılır? Ayrıca taze, ayrıca de kurutularak kullanılan fesleğen, pişirilerek ya da ham yenilen yemeklerde yaygın olarak kullanılır Kendisi pişirildiğinde tadını çabuk yitirdiği için, çoğunlukla yemeklere son anda katılır Süs bitkisi olarak da kullanılır Fesleğen kokusu sivrisinek ve tahtakurusu gibi canlıları uzaklaştırır Esans yapımında da kullanılır Baharat olarak çorbalarda ve salatalarda koku ve lezzet atamak için kullanılır *
Fesleğen Bitkisi: Reyhan olarak da tanıdık fesleğen, genelde ılıman iklimlerde yetişen, beyaz ya da pembe renkte çiçekler açan ve güzel kokulu yaprakları olan bir bitkidir
Fesleğenin Faydaları: Yatıştırıcı özelliği ile vücudu rahatlatır Enerji verir İştah açıcıdır Hazımsızlığı giderir Öksürüğü ve baş dönmesini keser Ağız içindeki yaralara aleyhinde faydalıdır Arı sokmasında zehrin etkisini azaltır Çayı yapılıp içilirse bağırsak gazlarını giderir Cildi rahatlatır Fesleğen ile hazırlanan losyonlarla saç derisine masaj yapılırsa saç köklerini güçlendirir Fesleğen yağı selülit şikâyetlerini azaltır
Fesleğen nasıl kullanılır? Ayrıca taze, ayrıca de kurutularak kullanılan fesleğen, pişirilerek ya da ham yenilen yemeklerde yaygın olarak kullanılır Kendisi pişirildiğinde tadını çabuk yitirdiği için, çoğunlukla yemeklere son anda katılır Süs bitkisi olarak da kullanılır Fesleğen kokusu sivrisinek ve tahtakurusu gibi canlıları uzaklaştırır Esans yapımında da kullanılır Baharat olarak çorbalarda ve salatalarda koku ve lezzet atamak için kullanılır *