
Fenerbahçe Pastası Tanımı İçin Gereçler
Kek materyalleri;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- Kekin rengi için sarı ve mavi besin boyası (kullandım)
- 2 paket 80 gram lik sütlü çikolata
- 1 paket sıvı krema
- Renkli şeker hamurlar
- 2 paket hazır pasta kreması
- Biraz tarçın
- Bal
- Damla çikolata
Fenerbahçe Pastası Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak ganajı hazırlayıp dolaba soğumaya bırakın.
- Kremayı benmari adabı ısıtıp içine çikolataları ekleyip eriyene kadar karıştırıp dolaba kaldırdım.
- Kek için; şekeri ve yumurtayı çok güzel bir formda çırptıktan sonra kalan gereçleri de ekleyim kek hamurunu 150 derecede çok kurutmadan pişirip soğumaya bırakın. ( ben kek hamurumu 2 tepsiye ince olacak halde döküp fansız ayarda 20 dakikada pişirdim. ).
- Hazır pasta kremamı sütle karıştırıp üzerine tarçın, bal ve damla çikolata kullanarak hazırlayıp biraz kendine gelmesi için dolaba kaldırdım.
- Soğuyan kekimi yuvarlak kalıpla kesip ortalarına krema sürerek üst üste dizerek üstüne ganajımı sürdüm ve dolaba kaldırdım.
- Beyaz şeker hamuruyla kekimi kaplayıp üstünü yeniden şeker hamuruyla dilediğiniz üzere süsleyin. Afiyet olsun
.