
Fellah Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı köftelik ince bulgur
- 1 su bardağa irmik
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Kimyon
- 1,5 çay bardağı zeytin yağı
- 5-6 diş sarımsak (isteğe nazaran azaltılabilir)
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 4 adet domates rendesi
- 2 litre su
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- Olağan tuz
Fellah Köftesi Tanımı Yapılışı
- Köfte için verilen tüm materyaller orta ara ılık su yardımıyla yoğurulur ve macun kıvamına getirelim.
- Elde edilen hamurdan nohut büyüklüğünde modüller koparıp elimizi yavaşça ıslatarak ufak ufak köfte halinde avuç içinde yuvarlayalım.
- Bu köfteciklerin üstüne serçe parmağımızla bastırılıp düğme hali verilir, unlanmış tepsiye dizelim.
- Sosu için bir tavada yağ ısıtalım.
- Dövülmüş sarımsak yavaşça kavrulur, biber salçası ve domates rendesi eklenip domatesler pişinceye kadar sos kıvamına getirelim.
- Kaynayan suya köfteler azar azar atılıp 5 dakika haşlanıp kevgirle servis tabağına alalım.
- Tavada pişen sos köftelerin üstüne yayılır ve son olarak ince kıyılmış maydanozla süsleyelim.