
Fellah Köftesi Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı sıcak su ile ıslatılıp ağzı kapalı bir biçimde bulgurlar şişip ılıyana kadar bekletilir
- Yarım su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı salça (domates yada biber)
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Kimyon
- 2 domates rendesi
- 2 3 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Bir tatlı kaşığı salça
Fellah Köftesi Tanımı Yapılışı
- Gereçleri karıştırıp hamur kıvamına gelecek halde yoğuralım.
- Çok sert olursa elinizi ortada ıslatıp yumuşatabilirsiniz.
- Küçük kesimler koparıp misket büyüklüğünde yuvarlayıp parmağımızla hafif çukur yapalım.
- Yaptığımız köfteleri birbirine yapışmaması için çok az bir unla unlayın.
- Kaynayan suda 15 dk kadar kaynatıp suyunu süzün.
- Güzelce haşladığımız köfteleri hazırladığımız sosa ek edelim.
- Köfteleri biraz soteleyip altını kapatalım.
- İnce ince doğradığımız maydanozu ekleyip karıştıralım. Dilediğiniz üzere servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
.