
Fellah Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2, 5 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1, 5 litre su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tutam maydanoz
Fellah Köftesi Tanımı Yapılışı
- 2 su bardağı ince bulguru karıştırma kabımıza aktaralım ve üzerine sıcak suyu ek edelim.
- Streç sinemayla üzerini kapatarak bulgur şişene kadar bekletin.
- Şişen bulgurun içerisine yumurta ve biber salçasını ek edin. Unu azar azar ek ederek yoğurmaya başlayın. ( hamurun kıvam alması için 2 yemek kaşığı kadar su ekleyip o denli yoğurursanız daha kolay kıvam alıyor ).
- Tuz karabiber ve kimyonu ek ederek bütünleşene kadar güzelce yoğurun.
- Ellerinizi yavaşça ıslatın. Hamurdan fındıktan biraz büyük kesimler kopararak iki avucunuzun içinde yuvarlayın.
- Yuvarladıktan sonra orta kısmına serçe parmağınızla bastırarak bir çukur açın.
- Şekillendirdiğiniz köfteleri hafif unlanmış bir kabın içine aktarın ve güzelce harmanlayın.
- Tencerede kaynayan suyun içerisine köftelerinizi atın ve yumuşayana kadar 10-15 dakika kadar haşlayın.
- Haşlanan köfteleri kevgir yardımıyla süzdürerek borcamın içine alın.
- Öteki taraftan tavaya sıvı yağı ve salçayı alıp kavuralım.
- Kavrulunca domates rendesini de ek ederek koyu kıvam alana kadar kaynatalım.
- Kıvamı hafif ağırlaşınca sarımsağı, pul biberi, karabiber ve tuzu ek ederek karıştırın.
- Bir tutam maydanozu ince ince kıyalım.
- Akabinde hazırladığımız sosu köftelerin üzerine gezdirin ve güzelce karıştırın.
- Servis tabağına alın ve maydanozlar serperek servis edin. Afiyet olsun ????.