Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fellah Köftesi (Topalak )

Fellah Köftesi (Topalak )
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
fellah-koftesi-topalak-2.jpg

Fellah Köftesi (Topalak ) Tanımı İçin Materyaller


Köfteler için:
  • 2 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
Haşlamak için ;
  • 1.5 litre su
Sosu için ;
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 su bardağı rendelenmiş domates(rondodan geçirilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Fellah Köftesi (Topalak ) Tanımı Yapılışı

  1. 2 su bardağı ince bulguru bir kabın içerisine aktarın ve üzerine 2, 5 su bardağı sıcak su ek edin.
  2. Streç sinemayla üzerini kapatarak bulgur şişene kadar bekletin.
  3. Şişen bulgurun içerisine 1 adet yumurta ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ek edin.
  4. 1 su bardağı unu da azar azar ek edere yoğurmaya başlayın.
  5. 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi ekleyerek bütünleşene kadar güzelce yoğurun.
  6. Elinizi yavaşça ıslatın, hamurdan fındıktan biraz büyük kesimler kopararak iki avucunuzun içinde yuvarlayın. Yuvarladıktan sonra orta kısmına parmağınızla bastırarak bir çukur açın.
  7. Şekillendirdiğiniz köfteleri hafif unlanmış bir kabın içine aktarın ve güzelce harmanlayın.
  8. Tencerede kaynayan suyun içerisine köftelerinizi atın ve yumuşayana kadar 10-15 dakika kadar haşlayın.
  9. Haşlanan köfteleri kevgir yardımıyla süzdürerek borcamın içine alın.
  10. Bir tavanın içine 1, 5 çay bardağı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı biber salçasını alın.
  11. Üzerine rendelenmiş ve rondodan geçirilmiş 2 su bardağı domatesi ekleyin.
  12. Kıvamı hafif ağırlaşınca 4 diş rendelenmiş sarımsak, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı tane karabiber ve 1 çay kaşığı da tuz ek ederek karıştırın.
  13. Akabinde hazırladığınız sosu üzerine gezdirin ve güzelce karıştırın.
  14. Servis tabağına alın ve ince kıyılmış maydanozlar serperek servis edin.
Afiyetler olsun.
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt