
Fellah Köftesi (Topalak ) Tanımı İçin Materyaller
Köfteler için:
- 2 su bardağı köftelik ince bulgur
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1.5 litre su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 su bardağı rendelenmiş domates(rondodan geçirilmiş)
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Fellah Köftesi (Topalak ) Tanımı Yapılışı
- 2 su bardağı ince bulguru bir kabın içerisine aktarın ve üzerine 2, 5 su bardağı sıcak su ek edin.
- Streç sinemayla üzerini kapatarak bulgur şişene kadar bekletin.
- Şişen bulgurun içerisine 1 adet yumurta ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ek edin.
- 1 su bardağı unu da azar azar ek edere yoğurmaya başlayın.
- 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi ekleyerek bütünleşene kadar güzelce yoğurun.
- Elinizi yavaşça ıslatın, hamurdan fındıktan biraz büyük kesimler kopararak iki avucunuzun içinde yuvarlayın. Yuvarladıktan sonra orta kısmına parmağınızla bastırarak bir çukur açın.
- Şekillendirdiğiniz köfteleri hafif unlanmış bir kabın içine aktarın ve güzelce harmanlayın.
- Tencerede kaynayan suyun içerisine köftelerinizi atın ve yumuşayana kadar 10-15 dakika kadar haşlayın.
- Haşlanan köfteleri kevgir yardımıyla süzdürerek borcamın içine alın.
- Bir tavanın içine 1, 5 çay bardağı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı biber salçasını alın.
- Üzerine rendelenmiş ve rondodan geçirilmiş 2 su bardağı domatesi ekleyin.
- Kıvamı hafif ağırlaşınca 4 diş rendelenmiş sarımsak, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı tane karabiber ve 1 çay kaşığı da tuz ek ederek karıştırın.
- Akabinde hazırladığınız sosu üzerine gezdirin ve güzelce karıştırın.
- Servis tabağına alın ve ince kıyılmış maydanozlar serperek servis edin.