
Fellah Köftesi (Sarımsaklı Köfte) Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı köftelik bulgur
- 1 buçuk su bardağı irmik
- 1 buçuk su bardağı un
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- 1 yumurta su
- 1 buçuk kg lık konserve domates
- 1 buçuk yemek kaşığı biber salçası
- Kimyon ,karabiber ,tuz
- 1 baş sarımsak
- Zeytinyağ
Fellah Köftesi (Sarımsaklı Köfte) Tanımı Yapılışı
- Geniş bir kaba bulguru irmiği biber salçasını yumurtayı alıyoruz .
- Su vererek uygunca yoğuralım unu ekleyip yoğurmaya devam edelim .
- Yeterlice yoğurduktan sonra bilye kadar yapıp yuvarlayalım.
- Ortasına serçe parmağımızla bastıralım daha sonra tencerede suyu kaynatıp köfteleri içine atalım .
- Pişince suyunu süzelim öteki bir tencerede sosumuzu hazırlayalım yapımızı koyalım .
- Sarımsağı ezip ekleyelim biraz çevirip salçayı ekleyelim kimyon karabiber ekleyelim .
- Domatesi rondodan geçirip ekleyelim kaynatıp ocağı kapatalım köftelerin üzerine dökelim.
- Güzelce karıştıralım köftemiz hazır servis tabağına alalım üzerine kıyılmış maydanoz serpelim afiyet olsun.