iltasyazilim
FD Üye
Fellah Köftesi (Gamzeli Köfte) Tarifi İçin Malzemeler Köftesi için;
*2 su bardağı köftelik bulgur
*1 su bardağı irmik
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Karabiber
*Kimyon
*Tuz
*Bulguru ıslatmak için sıcak su
Sosu için;
*1 çay bardağı zeytinyağı
*5 adet domates
*56 diş orta boy sarımsak
*Karabiber
*Kimyon
*Tuz
*1 yemek kaşığı salça
*2 kepçe kadar köfteyi haşladığımız su
*Bir tutam maydanoz
Fellah Köftesi (Gamzeli Köfte) Tarifi Yapılışı Bulgur ile irmik sıcak su ile ıslatılır ,10 15 dk demlenir daha sonra tüm malzemeler karıştırılıp yoğurulur
Birbirini tutan bir kıvam almalıdır köfte hazır olduktan sonra küçük küçük toplar yapılır ve yapılan toplara parmağımızla bastırılır şekil verilir Köfteler birbirine yapışmasın diye hafifçe üzerleri unlanır ,tüm malzeme bu şekilde yapıldıktan sonra kaynar suda haşlanır ,hazır olduğunu köftelerin yukarı çıkmasından anlayabilirsiniz
Sos için domatesler robottan geçirilir ,sarımsaklar ezilir, zeytinyağı ve tuz ile ocağa alınır, biraz piştikten sonra önce salça daha sonra baharatlar eklenir, köftelerin haşlama suyundan da 2 kepçe ilave edilir Ocağı kapatmaya yakın maydanozlar eklenir bir kere karıştırılır ve altı kapatılır Haşlanan köfteler ve sos karıştırılır sıcak servis edilir
Afiyet olsun*?
*2 su bardağı köftelik bulgur
*1 su bardağı irmik
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Karabiber
*Kimyon
*Tuz
*Bulguru ıslatmak için sıcak su
Sosu için;
*1 çay bardağı zeytinyağı
*5 adet domates
*56 diş orta boy sarımsak
*Karabiber
*Kimyon
*Tuz
*1 yemek kaşığı salça
*2 kepçe kadar köfteyi haşladığımız su
*Bir tutam maydanoz
Fellah Köftesi (Gamzeli Köfte) Tarifi Yapılışı Bulgur ile irmik sıcak su ile ıslatılır ,10 15 dk demlenir daha sonra tüm malzemeler karıştırılıp yoğurulur
Birbirini tutan bir kıvam almalıdır köfte hazır olduktan sonra küçük küçük toplar yapılır ve yapılan toplara parmağımızla bastırılır şekil verilir Köfteler birbirine yapışmasın diye hafifçe üzerleri unlanır ,tüm malzeme bu şekilde yapıldıktan sonra kaynar suda haşlanır ,hazır olduğunu köftelerin yukarı çıkmasından anlayabilirsiniz
Sos için domatesler robottan geçirilir ,sarımsaklar ezilir, zeytinyağı ve tuz ile ocağa alınır, biraz piştikten sonra önce salça daha sonra baharatlar eklenir, köftelerin haşlama suyundan da 2 kepçe ilave edilir Ocağı kapatmaya yakın maydanozlar eklenir bir kere karıştırılır ve altı kapatılır Haşlanan köfteler ve sos karıştırılır sıcak servis edilir
Afiyet olsun*?
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.