Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Felah Köftesi

Felah Köftesi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Felah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

2 su bardağı köftelik bulgur 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı irmik Reyhan Pulbiber Karabiber Tuz 2 bardak kaynar su Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası 2 domates rendesi Karabiber Pulbiber isteğe bağlı 1 kase yoğurt 5 diş sarımsak 3 yemek kasığı sıvı yağ

Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 10dk Felah Köftesi Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar uzun bi aradan sonra bengeldim Umarım herkes iyidir tarifimize geçelim Bir kaba köftelik bulguru irmiği reyhan bulbiberi ve kara biberi tuzu koyup karıştıralım üzerine sıcak su koyup 10 dakika haşlayalım Haşlandıktan sonra bi yumurta kıralım üzerine koyup güzelce yoğuralım Unu ekliyelim Ellerimizi ıslatarak yoğurmaya devam edelim Yoğurma işlemi bittiğinde hamurları küçük köfte şekli verelim Sonra suyumuzu tencereye koyup kaynatalım Kaynayan suya bir tatlı kaşığı tuz ekleyip köftelerimizi ilave edelim Kaynayıp suyun üzerine çıktığında köfteleri süzgeçe boşaltalım Sosuna geçiyoruz Domatesleri rendeden geçirip sıvı yağla pişirelim salçayı ilave edip isteğe bağlı baharatları kullanabilirsiniz Ben pulbiberle karabiber kullandım Geniş bir tavaya alıp sosları ilave edelim Biraz kızartalım Birlikte sarımsağı ezip yoğurduğumuza katıp karıştıralım En sonda yoğurdu tabağa koyalım Sos için ardından da tavadaki soslu köfteyi üzerine ilave edelim Servise hazır herkese tavsiye ederim Afiyet olsun

858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt