
Fava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kuru bakla içi
- 3 su bardağı kaynar su
- 1 kuru soğan
- Zeytinyağı
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 küp şeker
- Zeytinyağı
- Dereotu
- Mor soğan
Fava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları küp küp doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene dek kavurun.
- Ardından yıkayıp, süzdüğünüz baklaları ekleyin ve üstüne 3 su bardağı sıcak su ekleyip karıştırın.
- Üstüne kesme şekeri ve limon suyunu ilave edip, ocağın altını orta ateşe getirin. Baklalar ezilecek kıvama gelene dek ara ara karıştırarak pişirin.
- Arada baklaların su çekme durumuna göre ek 1 su bardağı sıcak suyu da azar azar ekleyebilirsiniz.
lütfen dikkat edin bakla yumuşamışsa eklemeyin. Yoksa çok gevşek kalır kıvamı. İstenen şey; kaşığın tersiyle ezilen, püre gibi olan bakla.
- Baklalar tamamen yumuşadığında tüm suyu çekmiş olmasınlar, biraz su kalmış olmalı. Blenderdan geçirip, püre haline getirin ve dolapta soğutun.
- Soğuduktan sonra buzdolabında en az 3-4 saat bekletin ve dolaptan alıp servis tabağına yayın üstüne zeytinyağı gezdirin, dereotu ve ince doğranmış mor soğan ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun
Favanın servis öncesinde çok hafif gevşek bir kıvamda kalması gerekmektedir. Bekledikçe suyunu çekecek ve kıvam alacaktır.
Fava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı