Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fava Tarifi

Fava Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Fava Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı kuru iç bakla (bir gün öncesinden ıslatılmış olacak)
*1 bütün orta boy soğan
*1 orta boy havuç
*1 orta boy patates
*1 adet sarımsak
*Yarım demet dereotu
*1 tane kesme şeker
*2 çay kaşığı tuz
*Yarım çay bardağı zeytinyağ
*Karabiber, kırmızı biber
*45 su bardağı ılık su

Fava Tarifi Yapılışı Bir gün öncesinden ıslatmış olduğumuz kuru baklaların suyunu süzüp güzelce yıkıyoruz Derin bir tencereye yıkanmış baklalarımızı koyuyoruz Orta boy soyulmuş havuç ve patatesi gelişi güzel doğrayıp baklaların üzerine döküyoruz Soğanı da soyduktan sonra yıkayıp bütün olarak tencereye koyuyoruz Tuzunu ve şekerini de ekleyerek üzerine 4 su bardağı ılık su ilave ederek yaklaşık 4045 dakika pişiriyoruz Eğer suyumuz azalır ise azar azar sıcak su ilave edebiliriz Suyunu çeken ve iyice pişen harcımızın içinden soğanı çıkartıyoruz El blenderi ile püre haline getiriyoruz İçine dereotunu, karabiber ve kırmızı biberi,sarımsağı ve zeytinyağı da ekleyerek el blenderi ile ezmeye devam ediyoruz Tadına bakarak tuz ve şekerini ayarlıyabilirsinizBakla karışımımız pürüzsüz hale geldiğinde içini ıslattığımız borcam kabımıza döküp üzerini spatula yardımı ile düzeltiyoruz Üzerine *dereotu serpip zeytinyağı döküyoruz Dolapta 56 saat beklettikten sonra servis yapıyoruz Afiyet olsun
Not: İstediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz İsterseniz havuç,patates koymadan da sade yapabilirsiniz Ayrıca düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz Ben normal tencerede yaptım Baklanın kıvamını görerek pişirmeyi tercih ettim

858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt