Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fatma Refet Angın Kimdir?

Fatma Refet Angın Kimdir?
0
164

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
18 Mart 1915?te Gelibolu?da doğdu Türkiye Cumhuriyeti?nin ilk kadın tarih öğretmeniydi Öğretmenlik kararında Atatürk?ün de etkisi olmuştu Atatürk ile çok kez karşılaşan Fatma Refet Angın, ondan yönlendirmesi ile matematik öğretmeni olmaktan vazgeçerek tarih alanına yöneldi
İki günlük mahalle mektebi deneyiminden sonra bu tür eğitimin kendisine uygun olmadığını fark eden Fatma Refet Angın, okuma yazmayı annesinden öğrendi Eğitim hayatı boyunca başarılı oldu Öğretmen olduktan sonra asıl sorumluluğun başladığını fark etti Özellikle kız okullarında eğitim verdi
Köy enstitülerinde görev yaptı Binlerce öğrencinin hayatına dokunan Fatma Refet Angın, öğretmek için yaşadı Kız meslek liselerinin kuruluşunda görev aldı Genç kızların hayata karışması, eğitim alması için çabaladı
Emekli olduktan sonra da çalışmaya devam etti Yıldız Teknik Üniversitesi?nden onursal doktora unvanı aldı 30 Ocak 2010?da hayata veda etti Ruhunu iyileştirdiği, eğittiği binlerce öğrenci tarafından asla unutulmadı

858,505Konular
982,713Mesajlar
33,055Kullanıcılar
MustafaincbySon üye
Üst Alt