Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fatiha Suresinin Önemi

Fatiha Suresinin Önemi
0
254

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Bir kutsi hadiste Allah Teala'nın,''Namazı (Fatiha'yı)kulumla kendi aramda yarı yarıya paylaştım ve kulum dilediğini alacaktır'' buyurduğu ifade edildikten sonra şöyle devam edilmiştir

''Kul (namaz da Fatiha'yı okurken)''Hamd alemlerin Rabbi Allah'a mahsustur''deyince Allah ''Kulum bana hamdetti''buyurur

Kul,''O rahman'dır ve rahim'dir''deyince Allah,Kulum beni övdü''der''Ceza gününün tek sahibi'' deyince Allah,''Kulum beni övdü''der''Ceza gününün tek sahibi''deyince,''Kulum benim yüceliğimi dile getirdi''der

''Ancak sana ibadet eder ve yalnız senden yardım dileriz'' deyince ''Bu, kulumla benim aramda ortak olan kısımdır ve istediği kulumun olacaktır'' buyurur

Kul, ''Bizi dosdoğru yola ilet ; nimetine erdirdiklerinin yoluna ; gazaba uğramışların ve doğrudan sapmışların yolundan değil!'' deyince Allah,''İşte bu,yalnızca kuluma aittir ve kuluma istediği verilecektir''buyururSonunda söylenen ve ''Duamızı kabul buyur,bizi eli boş çevirme'' manasına gelen ''amin'' ibaresi Fatiha suresine dahil olmadığı gibi,ayet de değildir

ResulAllah'ın Fatiha'dan sonra ''amin''dediği ve böyle denilmesini öğütlediği ifade edilmiştir(Müslim,Salat,7276)

Similar threads

Fatiha suresinin önemi nedir Fatihanın önemi hakkında bilgi Cenabi Hak, Hadisi Kudsi'de söyle buyuruyor: „ Ben Azimüssan, namaz suresi olan Fatiha suresini kulumla kendi aramda yariya taksim ettim Fatiha suresinin yarisi benim, yarisi da kulumundur Kulumun istedigi verilecektir Kul Elhamdü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
169
Fatiha suresinin sırları Fatiha suresinin faydaları Fatiha suresinin önemi Cenabi Adalet, Hadisi Kudsi'de söyle buyuruyor: „ Ben Azimüssan, namaz suresi olan Fatiha suresini kulumla kendi aramda yariya taksim ettim Fatiha suresinin yarisi benim, yarisi da kulumundur Kulumun istedigi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
202
Fatiha Suresi ve Sırları Fatiha Suresinin Sırları Asıl sırlar ve şifreler kul ile Allah arasında mevcuttur Peygamberimiz (SAV) bir hadiste bu onemli gerceği şoyle anlatıyor: Allahu Teala buyurdu ki: Ben namaz suresi olan Fatiha'yı kendimle kulum arasında yarı yarıya paylaştırdım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
184
Fatiha suresinin sırları Fatiha suresinin faydaları Fatiha suresinin onemi Cenabi Hak, Hadisi Kudsi'de soyle buyuruyor: „ Ben Azimussan, namaz suresi olan Fatiha suresini kulumla kendi aramda yariya taksim ettim Fatiha suresinin yarisi benim, yarisi da kulumundur Kulumun istedigi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
223
Fatiha suresinin onemi nedir Fatihanın onemi hakkında bilgi Cenabi Hak, Hadisi Kudsi'de soyle buyuruyor: „ Ben Azimussan, namaz suresi olan Fatiha suresini kulumla kendi aramda yariya taksim ettim Fatiha suresinin yarisi benim, yarisi da kulumundur Kulumun istedigi verilecektir Kul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
201
858,556Konular
982,094Mesajlar
32,747Kullanıcılar
oguven018Son üye
Üst Alt